Home » Zorg » Veteranenloket

Nederlandse veteranen, oorlogs-, dienstslachtoffers en hun relaties hebben ook na hun diensttijd recht op optimale zorg en dienstverlening. Die krijgt u via het Veteranenloket van het Veteraneninstituut.

Het Veteranenloket is er voor u en natuurlijk ook voor uw relaties.

Het Veteranenloket biedt toegang tot bestaande zorg en dienstverlening van het ministerie van Defensie, het Veteraneninstituut (Vi), het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV), het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) en het Veteranen Platform (VP). Voor een acute zorgvraag is het loket ook buiten kantooruren bereikbaar.

VL_Banner-728x90

Het Veteranenloket is telefonisch bereikbaar op 088 334 0000 en via info@veteranenloket.nl Woont u in het buitenland en lukt het niet om te bellen naar 088 334 00 00? Belt u dan voor het Veteranenloket naar het nummer 0031 343 744178. U wordt via dit nummer doorgeschakeld naar 088 334 00 00.

Toegang tot zorg

Heeft u na een militaire uitzending (blijvend) psychische of lichamelijke zorg nodig? Het Veteranenloket is er voor u en natuurlijk ook voor uw relaties. U krijgt via het loket toegang tot zorg, beginnend met een adviesgesprek tot aan specialistische behandelingen.

  • Immateriële zorg: gespecialiseerd maatschappelijk werk, eerste en tweedelijns geestelijke gezondheidszorg;
  • Materiële zorg: zoals pensioen, uitkeringen, geneeskundige voorzieningen, hulp bij schuldsanering, begeleiding naar nieuw werk, etc.;
  • Revalidatie en re-integratie;
  • Een combinatie van deze.

Toegang tot ondersteuning

Heeft u vragen over schadevergoedingen, uitkeringen, arbeidsongeschiktheid of andere sociaal-juridische onderwerpen? Ga dan naar de website van het Veteranenloket voor meer informatie. Wilt u juridisch advies, weten welke organisaties uw belangen behartigen of hoe u in contact komt met vrijwilligers die veteranen en hun relaties ondersteunen? Ook die informatie vindt u bij het Veteranenloket.

Toegang tot nuttige informatie

Het aanvragen van de veteranenpas, locaties van ontmoetingscentra en veteranencafés, data van evenementen, informatie over onderscheidingen, eretekens en oorlogsmonumenten, adressen van documentatiecentra, de gebruiken rondom een veteranenuitvaart: het Veteranenloket biedt alle belangrijke informatie.

Het Veteranenloket is powered by:
footer-vi footer-lzv footer-abp footer-mindef  footer-vp