Home » Zorg » Nuldelijnshelpers

Nuldelijnshelpers zijn vrijwilligers die ondersteuning bieden aan veteranen, dienstslachtoffers en hun gezin. Zij vormen een landelijk netwerk dat veteranen met een hulpvraag opvangt en zo nodig de weg wijst naar het Veteranenloket.

De nuldelijnshelper ondersteunt en begeleidt u eventueel naar hulp, maar is zelf geen hulpverlener. Er zijn diverse vormen van nuldelijnsondersteuning.

Nuldelijnshelpers veteranen

Veel veteranenverenigingen en ontmoetingscentra hebben opgeleide nuldelijnshelpers die zich inzetten voor de eigen leden en veteranen in hun omgeving. Door al deze ondersteuners met elkaar te verbinden in een netwerk kan iedere veteraan en zijn relaties in zijn eigen omgeving een nuldelijnshelper vinden. Het Veteranen Platform vervult de coördinerende rol. Op zoek naar een nuldelijnshelper in uw omgeving? Dat kan eenvoudig via uw vereniging of de Digitale Sociale Kaart Veteranen (DiSKv). Deze vindt u op de website DiSKv. Bekijk hier de folder van het Veteranen Platform over Nuldelijnsondersteuning.

logo-DiSK-Veteranen

Nuldelijnshelper worden

Als collega-veteraan kun je zelf ook nuldelijnshelper worden. Heb je interesse, of wil je meer informatie hierover? Meld je dan aan via een van de veteranenverenigingen of kijk op de website van het Veteranen Platform.