19 januari 2016
Home Nieuws Overzichtelijke website en app voor veteranenpaskortingen

Overzichtelijke website en app voor veteranenpaskortingen

veteranenpasvoordeel.nl voor alle veteranen

Veteranen, (ex)militairen met uitzendervaring, zetten zich wereldwijd in voor onze vrede en veiligheid. Als blijk van waardering voor deze inzet, bieden vele winkels, horecaondernemingen en fabrikanten aan veteranen en hun relaties hoge kortingen op producten of diensten. Stichting Onbekende Helden, het Veteraneninstituut en Stichting Ondersteuning Veteranen Activiteiten werken samen om deze kortingen overzichtelijk te presenteren in een mobiele app en een website.

Na terugkomst van een missie ontvangen veteranen de Veteranenpas. Dankzij deze pas kunnen zij gebruik maken van de kortingen. Bart Hoitink, Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht:

Wij zijn erg blij met deze vorm van maatschappelijk waardering voor veteranen. Dankzij de website en app vinden veteranen alle kortingen overzichtelijk terug. En natuurlijk hopen we dat er meer organisaties dit goede voorbeeld volgen en ook bijzondere kortingen gaan bieden voor veteranen.

Een van de organisaties die recent een korting bood voor veteranen was attractiepark Duinrell. Veteranen hadden op vertoon van hun Veteranenpas onder andere gratis toegang tot het park. Directeur, Philip van Zuylen van Nijevelt:

We moeten ons realiseren dat veteranen mensen zijn die voor onze vrijheid knokken, risico’s nemen en daarvoor dingen aan de kant zetten.

“Wat ik het belangrijkst vind is dat wij veteranen en gezinnen meegeven ‘Wij van Duinrell vinden jullie speciaal om wat jullie doen. We willen jullie het gevoel geven dat jullie bij ons speciaal zijn.’ En dan heb ik het nadrukkelijk dus niet alleen over alleen de veteranen, maar ook over hun partners en kinderen die thuis zijn als vader of moeder op missie is. Ik hoop dat andere bedrijven hier een voorbeeld aan nemen”.

De website en app zijn dinsdagochtend 19 januari aangeboden aan alle veteranen van Nederland, vertegenwoordigd in persoon door de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, B.H. Hoitink. De app is te downloaden in de appstore.

Logo OH