Home » Nieuws » Loop jij mee met het Vi tijdens de Nijmeegse Vierdaagse 2018? 11 januari 2018

Het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse is hard werken. Des te meer reden om tijdens dat harde werken even te komen ontspannen in de tent van het Veteraneninstituut! Tijdens de vorige editie van de Nijmeegse Vierdaagse voorzagen we alle lopers van het Vi-detachement van een soepje en een drankje en maakten de sportmasseurs van het Korps Mariniers de spieren los!

Meelopen in het Vi-detachement is dus niet alleen goed voor de ontspanning, maar ook voor de gezelligheid! Bijkletsen met mede-veteranen, tijdens en na het lopen. Na elke wandeldag komen we samen in het café om te proosten op een mooie dag!

Loopt u dit jaar ook mee onder de vlag van het Vi?

Het evenement vindt plaats van 17 tot en met 20 juli. Schrijf u in voor het grootste wandelevenement en loop mee met het Veteraneninstituut!

Vi-detachement

Al doet de naam misschien anders vermoeden, deelname aan het Vi-detachement is individueel. Het werkt als volgt:

  • U vraagt zelf uw individuele startbewijs aan bij de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse
  • U schrijft zich in bij het Veteraneninstituut via deze link: klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.
  • U ontvangt van ons t-shirts en een cap
  • Tijdens de vierdaagse kunt u rusten in de Vi-tent en genieten van een soepje en een drankje
  • U kunt uw spieren los laten masseren door de sportmasseurs
  • En achteraf gezellig naborrelen met mede-veteranen en thuisfronters

Nieuw voor het thuisfront!

Dit jaar vragen we tijdens de Nijmeegse Vierdaagse extra aandacht voor het thuisfront van veteranen. Het Veteraneninstituut heeft in 2017 Home@Vi  opgericht, die als doel heeft het thuisfront van veteranen te steunen. Omdat een thuisfronter zich inzet voor de veteraan, zijn wij er ook voor het thuisfront. Wil jouw thuisfront samen, alleen of met andere thuisfronters, meelopen onder de vlag van het Veteraneninstituut?
Klik dan hier om je aan te melden.

Extra informatie en inschrijven

U dient zelf uw individuele startbewijs aan te vragen bij de organisatie van de Vierdaagse. Helaas kan deze organisatie u uitloten, waardoor u geen startbewijs krijgt. Dit geldt ook voor veteranen in werkelijke dienst. Het gevolg is dat u dan ook niet met het Vi mee kunt lopen. Zoals vermeld staat in het VS2-1100 onder artikel 3.c.2 kunnen veteranen die individueel deelnemen aan de Vierdaagse inschrijven via de civiele inschrijfmodule. De afstand waar u zich voor kunt inschrijven, wordt bepaald aan de hand van uw geboortejaar, zie deze tabel. Veteranen die een verblijf op Heumensoord willen toevoegen aan hun inschrijving, kunnen dit na hun inschrijving via de inschrijfmodule doen via deze link. Via deze link is ook meer informatie te vinden over de huisvesting van veteranen.

De inschrijfperiode begint op maandag 5 februari 10.00 uur en eindigt op vrijdag 23 maart (24.00 uur). Let op! De inschrijfperiode voor burgers en militairen is gelijk.

Inschrijflimiet en loting

De inschrijflimiet voor de 102de Vierdaagse is, net als in 2017, bepaald op 47.000 inschrijvingen. Bij overschrijding van de inschrijflimiet van 47.000 deelnemers wordt er geloot onder individueel ingeschreven deelnemers die niet eerder een Vierdaagse medaille behaalden. Naast alle ingeschrevenen voor beloning 2 of hoger worden er drie groepen van loting gevrijwaard: degenen die in 2006 geboren zijn; degenen die voor de 100ste én de 101ste Vierdaagse zijn uitgeloot, en degenen die inschrijven via Via Vierdaagse. Het Limiteringsprotocol is te raadplegen op de website van de Vierdaagse (www.4daagse.nl).

 

Klik hier om je aan te melden om mee te lopen met het Veteraneninstituut.

Let op: je dient wel zelf een startbewijs aan te vragen bij de Nijmeegse Vierdaagse.