Home Het Vi-detachement

Het Vi-detachement

Loop mee tijdens de Vierdaagse!

Veteranen én het thuisfront kunnen zich aanmelden om mee te lopen onder de vlag van het Veteraneninstituut: het Vi-detachement. En daar zijn natuurlijk voordelen aan verbonden!

Aanmelding voor de Vierdaagse 2020 start medio januari.

Langs de wandelroute staat de welbekende Vi-tent die dient als plekje om even te rusten en wat te eten en te drinken. En laten we de sportmasseurs niet vergeten: ook zij zijn weer aanwezig om alle spieren lekker los te maken! Het belangrijkste is natuurlijk wel de gezelligheid en de verbroedering. Want als u de dagelijkse kilometers heeft getrotseerd en u over de finishlijn bent, is het tijd voor een lekker drankje in een café om te borrelen. En dan proosten we natuurlijk ook op de mooie dag!

Voor veteraan én thuisfront

Al doet de naam misschien anders vermoeden, deelname aan het Vi-detachement is individueel. Het werkt als volgt:

  • U vraagt zelf uw individuele startbewijs aan bij de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse;
  • U schrijft zich in bij het Veteraneninstituut.
  • U ontvangt van ons t-shirts;
  • Tijdens de Vierdaagse kunt u rusten in de Vi-tent en genieten van een soepje en een drankje;
  • U kunt uw spieren los laten masseren door de sportmasseurs;
  • En achteraf gezellig borrelen met mede-veteranen en thuisfronters.

 

Extra informatie & inschrijven

U dient zelf uw individuele startbewijs aan te vragen bij de organisatie van de Vierdaagse.
Helaas kan deze organisatie u uitloten, waardoor u geen startbewijs krijgt. Dit geldt ook voor veteranen in werkelijke dienst. Het gevolg is dat u dan ook niet met het Vi mee kunt lopen. Zoals vermeld staat in het VS2-1100 onder artikel 3.c.2 kunnen veteranen die individueel deelnemen aan de Vierdaagse inschrijven via de civiele inschrijfmodule. De afstand waar u zich voor kunt inschrijven, wordt bepaald aan de hand van uw geboortejaar, zie deze tabel. Veteranen die een verblijf op Heumensoord willen toevoegen aan hun inschrijving, kunnen dit na hun inschrijving via de inschrijfmodule doen via deze link. Via deze link is ook meer informatie te vinden over de huisvesting van veteranen.

Inschrijflimiet en loting
Bij overschrijding van de inschrijflimiet wordt er geloot onder individueel ingeschreven deelnemers die niet eerder een Vierdaagse medaille behaalden. Naast alle ingeschrevenen voor beloning 2 of hoger worden er groepen van loting gevrijwaard.