Home Veteranentenue

Veteranentenue

Veteranen zijn niet verplicht om het veteranentenue te dragen. Bij officiële gelegenheden volstaat ook een donkergekleurd pak. Wil je als veteraan wel het veteranentenue dragen? Lees verder voor meer informatie over de mogelijkheden en de aanvraagprocedure.

Het veteranentenue vergroot de zichtbaarheid van veteranen in de samenleving en zorgt voor uniformiteit. Er zijn twee soorten veteranentenues. Het traditionele veteranentenue bestaat uit een grijze broek en een donkerblauwe of zwarte blazer en wordt gedragen tijdens officiële gelegenheden. Het nieuwe veteranentenue heeft een moderne snit, kan gepersonaliseerd worden en biedt meer draagmogelijkheden. Het traditionele pak mag nog steeds gedragen worden, maar zal uiteindelijk vervangen worden door het nieuwe tenue.

Het nieuwe veteranentenue: Erkenning door herkenning

Het nieuwe veteranenpak wordt op maat gemaakt en is verkrijgbaar in de kleuren donkerblauw, grijs en zwart. Voor dames is naast een broek ook een rok beschikbaar. Het veteranentenue is aan de buitenkant te herkennen aan de knoopsgaten op de mouwen. Aan iedere zijde is één knoopsgat oranje geaccentueerd; de nationale kleur van Nederland. Op meerdere manieren kan de veteraan haar of zijn tenue personaliseren. Aan de binnenkant van de kraag kan bijvoorbeeld de missie of een lijfspreuk geborduurd worden. Daarnaast mag de binnenvoering van het pak zelf bepaald worden. Alle letters, stiksels en accenten worden aangebracht in de kleur oranje. Het tenue kan gedragen worden bij diverse gelegenheden, zowel formeel als informeel.

Het nieuwe veteranen tenue bestellen

Post-actieve veteranen
Het nieuwe veteranentenue is te bestellen via World of Veterans en kost € 395. Via Defensie kan een deel van de post-actieve veteranen een vergoeding krijgen en een aanvullend kledingpakket ontvangen. Op dit moment kunnen alleen post-actieve veteranen van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee van deze regeling gebruik maken. Kijk voor meer informatie en het bestellen van het veteranentenue op:

Mogelijk volgen de andere krijgsmachtdelen in een later stadium. Ben je een post-actieve veteraan van de Koninklijke Landmacht of de Koninklijke Marine en wil je zelf het nieuwe veteranentenue aanschaffen, kijk dan voor alle informatie en het bestelformulier op:

 

Actief dienende veteranen
Actief dienende veteranen dragen bij officiële gelegen het Dagelijks Tenue. Je kunt als actief dienend veteraan wel zelf het veteranentenue aanschaffen. De prijs van het maatpak bedraagt € 395 en is aan te vragen via de webshop World of Veterans. Klik vervolgens op jouw krijgsmachtdeel voor meer informatie en het aanvraagformulier.