Home » Nieuws » Veteranenpremière: Kursk 12 november 2018

De film vertelt het verhaal van de Russische nucleaire onderzeeër Kursk.

In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment en zet commandant Mikhail Kalekov (Matthias Schoenaerts) alles op alles om hen te redden. Ondertussen stuiten zijn vrouw (Léa Seydoux) en de andere wanhopige familieleden aan wal op een muur van politiek stilzwijgenHoewel de Russische marine er met haar verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, wordt alle buitenlandse hulp afgehouden. Kostbare tijd gaat verloren terwijl de Russische autoriteiten maar niet kunnen kiezen tussen hun nationale trots en het leven van hun landgenoten.

Programma

De voorstelling vindt plaats op zondag 2 december om 15:00 uur in de Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht.

  • Vanaf 14:00 uur ben je welkom en krijg je het eerste kopje koffie of thee van ons!
  • Om 14:45 uur zal Frans van Seumeren het openingswoord doen. Als directeur van bergingsbedrijf Mammoet was Frans verantwoordelijk voor het bergen van de Kursk.
  • Om 15:00 uur start de film.
  • Rond 17:00 uur is er een Q&A met Jaime Karreman (auteur van ‘In het diepste geheim’ en marineschepen.nl) en Johan Meijberg (voorzitter van Stichting Onderzeedienst Veteranen).

Aanmelden voor vrijkaarten

Op initiatief van de Stichting Onderzeedienst Veteranen wordt deze veteranenvoorstelling georganiseerd in samenwerking met Independent Films en het Veteraneninstituut. De voorstelling vindt plaats op zondag 2 december om 15:00 uur in de bioscoop Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht.

Na het aanmelden ontvang je uiterlijk één week vóór de voorstelling een brief thuis die tevens je toegangsbewijs is. Bewaar de brief dus goed. De voorstelling is enkel en alleen toegankelijk voor veteranen.

De vrijkaarten zijn vergeven, je kunt je niet meer aanmelden.

Trailer