Veteranenpas

De Veteranenpas is een teken van erkenning en geeft je toegang tot voordelen voor veteranen.

Elke veteraan heeft recht op een Veteranenpas. Het is een teken van erkenning, maar biedt ook een aantal services en kortingen. Lees hier hoe je de Veteranenpas kunt ontvangen of aanvragen.

Pashouders ontvangen achtmaal per jaar het magazine Checkpointgratis treinkaarten voor de veteraan en zijn/haar partner voor het bezoeken van veteranenevenementen. De pas is tweetalig gedrukt, waardoor ook in het buitenland de veteranenstatus kan worden aangetoond.

Heb je nog geen Veteranenpas? Veteranen in dienst ontvangen deze en het Draaginsigne Veteranen via hun commandant nadat zij in de Selfservice enkele vinkjes hebben aangezet.

Ben je een postactieve veteraan? Dan kun je een Veteranenpas aanvragen via het formulier  ‘Aanvragen Veteranenpas‘. Wil je je huidige veteranenpas vervangen? Dat kan via het formulier ‘Vervangen Veteranenpas‘.

Ben je verhuisd? Je kunt dit makkelijk en snel doorgeven via de website. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de Checkpoint direct op je nieuwe adres afgeleverd.

Veteranenpasvoordeel

Hier vindt u een overzicht van de voordelen waarvan u kunt profiteren met uw Veteranenpas.

Lees meer

Veteranen in werkelijke dienst

Met de invoering van de Veteranenwet in 2012 krijgen militairen in werkelijke dienst, na een relevante uitzending, de veteranenstatus toegekend. Zij hebben ook recht op een  draaginsigne Veteranen en een veteranenpas.  De veteranenpas geeft recht op bepaalde faciliteiten als teken van erkenning en waardering en wordt verstrekt door het Veteraneninstituut. Met deze pas kunnen zij het veteranenblad Checkpoint lezen, maar ook aanbiedingen en kortingen verkrijgen. Om de pas te ontvangen moet de veteraan in werkelijke dienst dit aanvinken via de Selfservice.

Voor het aanmaken van de pas, heeft het Veteraneninstituut naast de pasfoto ook de persoonsgegeven nodig. De veteraan moet, in verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de informatie zelf beschikbaar stellen. Hij/zij verleent persoonlijk toestemming door dit aan te vinken via: ‘Intranet Portaal > Selfservice > Alle Apps > Informatie > Persoonlijke instellingen > Correspondentie/Pasfoto’. Klik hier voor meer informatie.

Reis & Reüniefaciliteiten

Veteranen uit dienst van Defensie hebben recht op twee keer per jaar gratis treinvervoer voor het bezoeken van veteranenevenementen. Daarnaast heeft Defensie voor veteranen en postactieven een regeling voor reüniefaciliteiten opgezet.

Lees meer

Checkpoint ontvangen

Nederlandse veteranen in binnen- en buitenland kunnen direct de Checkpoint online lezen. Bent u geen veteraan, maar wel geïnteresseerd in de Checkpoint? Alle informatie leest u op de website

Lees meer