Home Veteranenloket Diensten Veteranenbladen

Veteranenbladen

Als veteraan kan je kosteloos diverse (online) tijdschriften en bladen met informatie en verhalen voor en over veteranen lezen.

Checkpoint

Checkpoint is hét blad voor en over veteranen dat je als veteranenpashouder automatisch ontvangt. Iedere maand is het magazine gevuld met informatie over missies, ervaringen van veteranen, het laatste nieuws en achtergrondverhalen over militaire missies vanaf de Tweede Wereldoorlog tot heden. Ook vind je in Checkpoint allerlei aanbiedingen voor houders van de Veteranenpas.

Je kunt Checkpoint ook digitaal bekijken.

Naast het blad Checkpoint kan je je op onderstaande bladen gratis abonneren.

Personeelsbladen Defensie

Via de website van het ministerie van Defensie kan je je kosteloos abonneren op de volgende online personeelsbladen: de Defensiekrant (MinDef), de Landmacht (CLAS), de Vliegende Hollander (CLSK), het KMarMagazine (KMar), Alle Hens (KM), Materieelgezien (DMO), Catalogus Nationale Operaties (MinDef) en Militair Rechtelijk Tijdschrift (MinDef).

Verenigingsbladen

Sommige veteranenverenigingen hebben een eigen blad. Op de website van het Veteranen Platform vind je de contactgegevens van de verschillende verenigingen, zodat je kunt navragen of zij een eigen uitgave hebben.