Nederlandse veteranen, oorlogs-, dienstslachtoffers en hun relaties hebben ook na hun diensttijd recht op optimale zorg en dienstverlening. Die krijg je via het Veteranenloket van het Veteraneninstituut. Dat is sinds 2014 formeel verankerd in de Veteranenwet.

Het Veteranenloket biedt toegang tot bestaande zorg en dienstverlening van het ministerie van Defensie, het Veteraneninstituut (Vi), het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV), het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) en het Veteranen Platform (VP) en maakt deze centraal bereikbaar via één website en telefoonnummer.

Het Veteranenloket geeft ook toegang tot begeleiding, advies en ondersteuning door bijvoorbeeld een buddy voor de veteraan of een coördinator voor het thuisfront.

Het Veteranenloket is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Direct contact, bel 088 334 00 00
of stuur een e-mail naar info@veteranenloket.nl

In verband met het coronavirus werken onze medewerkers thuis. Als u belt kan het iets langer duren voordat de telefoon wordt opgenomen. Blijf aan de lijn, dan wordt uw oproep beantwoord!

We kunnen u, alleen als het noodzakelijk is, in persoon ontmoeten. Voorafgaand aan een ontmoeting doen we, samen met u, een risico check en spreken we een passende locatie af. Zo beschermen we uw en onze gezondheid.

Heb je het gevoel dat je na je uitzending niet meer de oude bent? Doe de test en bekijk welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Een uitzending doet iets met mensen, gelukkig meestal ten goede. Maar soms verandert het leven daarna ingrijpend. Wanneer je als gevolg van een militaire uitzending (blijvend) zorg nodig hebt, is het Veteranenloket er voor jou en natuurlijk ook voor jouw thuisfront.
Het aanvragen van de veteranenpas, informatie over onderscheidingen en eretekens, de gebruiken rondom een veteranenuitvaart: het Veteranenloket biedt alle belangrijke informatie.
Wil je weten welke organisaties jouw belangen behartigen of hoe je in contact komt met vrijwilligers die veteranen en hun relaties ondersteunen? Ook die informatie vind je bij het Veteranenloket.

Het Veteranenloket is powered by