Home » Nieuws » Veteraneninstituut lanceert Home@Vi 12 mei 2017

Sinds 2014 is de zorg voor Nederlandse veteranen, oorlogsslachtoffers, dienstslachtoffers én hun relaties vastgelegd in de Veteranenwet. Het Veteraneninstituut is er voor veteranen, maar óók voor hun thuisfront. Daarom is de Facebookgroep Home@Vi in het leven geroepen.

Thuisfronter ben én blijf je

De impact van een missie is vaak groot. Voor de veteraan, maar zeker ook voor hun thuisfront. Zij moeten in Nederland toch maar even de boel draaiende gehouden. Dat is niet gemakkelijk. Je kunt niet even lief en leed aan de keukentafel delen.  En dan zijn er ook nog die belangrijke momenten die het thuisfront moet missen, zoals verjaardagen.  Bovendien stuiten zij soms op onbegrip, omdat mensen uit de omgeving niet weten wat het betekent om een dierbare zo lang te moeten missen.

Voor sommigen thuisfronters is de behoefte om ervaringen te delen er al direct na thuiskomst, maar voor anderen komt dat pas later. Een thuisfronter ben én blijf je, ook al is de missie jaren geleden.

Omdat een thuisfronter zich inzet voor de veteraan, zijn wij er voor het thuisfront. Daarom biedt het Veteraneninstituut verschillende diensten aan, speciaal voor het thuisfront.

Home@Vi op Facebook

Als thuisfronter kan je de behoefte hebben om met anderen in contact te komen, die jouw situaties herkennen of jouw vragen kunnen beantwoorden. Daarom is er de besloten Facebookgroep Home@Vi, enkel voor het thuisfront van veteranen (in en uit dienst).Voor alle thuisfront gerelateerde vragen stuur je een e-mail naar home@veteraneninstituut.nl

Wil je je aanmelden of nog meer informatie? Klik hier!

Thuisfrontbijeenkomsten

Het Veteraneninstituut gaat jaarlijks thuisfrontbijeenkomsten organiseren. Speciaal bedoeld voor de partner, kinderen en ouders van veteranen.

Zorg en ondersteuning via het Veteranenloket

Het thuisfront mag met alle praktische vragen naar het Veteranenloket bellen. Ook voor hulp of begeleiding.