17 december 2019
Home Nieuws Veteranendag Curaçao 2019

Veteranendag Curaçao 2019

Jubileumeditie Veteranendag in Willemstad.

De 10e editie van de Veteranendag vond vrijdag 13 december plaats op Curaçao. Meer dan 150 veteranen kwamen bijeen op Marinebasis Parera.

Juli 2010 werd de allereerste Veteranendag op Curaçao georganiseerd. De afgelopen tien jaar is het traditie geworden om aandacht te schenken aan en waardering te geven voor het werk voor vrede en veiligheid dat onze militairen verrichten. Veteranen uit alle onderdelen van de Nederlandse Krijgsmacht waren aanwezig, alsook de actief dienende veteranen van de Compagnie in de West, de Koninklijke Marine, het Korps Mariniers en de Koninklijke Marechaussee.

Ruud de Dood, Voorzitter van de Veteranen Vereniging Curaçao (VVC), en brigadegeneraal der mariniers Peter Jan de Vin hielden een toespraak. De Vertegenwoordiger van Nederland in het Caribisch gebied, Erwin Arkenbout, werd tijdens de bijeenkomst geïnstalleerd als de beschermheer van de VVC.

De laatste spreker van de dag was speciaal overgekomen uit Nederland: opperwachtmeester der cavalerie Dayrohn Wiesken. Wiesken werd geboren op Curaçao, in Brievengat. Na zijn tijd bij de Antilliaanse Militie maakte hij de overstap naar de Nederlandse Landmacht. In 2009 ontving hij voor een levensreddende actie het Kruis van Verdienste. Hiermee trad hij in de voetsporen van George Maduro, die als eerste Curacaoënaar een dapperheidsonderscheiding ontving.

 

1 / 2 Veteraan Dayrohn Wiesken aan het woord.
2 / 2 Erwin Akerbout is geinstalleerd als beschermheer van de VVC.