Veteranendag 2020

Volg het Veteraneninstituut in aanloop naar de Nederlandse Veteranendag 2020.

Dit jaar is het niet mogelijk om elkaar tijdens de Nederlandse Veteranendag te ontmoeten op het Malieveld. Daarom brengt het Veteraneninstituut het Malieveld online naar je toe.

Vier veteranen vertellen de komende weken over het belang van kameraadschap en hoe zij dat vormgeven in hun leven.

Houd deze pagina ook in de gaten voor acties, het laatste nieuws en meer!

Winactie

Hans is de winnaar van de elektrische fiets! Hij staat hier op de foto met zijn Libanonmaatje Jan, aan wie hij de fiets cadeau geeft. Echte kameraadschap!

Veteranendag: ontmoeting en kameraadschap

Het Veteraneninstituut staat elk jaar op het Malieveld op de Nederlandse Veteranendag. We worden blij van de vele onderonsjes bij onze stand, de aanvragen van veteranenpassen en het gevoel van verbondenheid tussen veteranen en andere bezoekers. Al die dingen gaan we dit jaar missen en dat vinden we jammer. Vier veteranen vertellen de komende weken over het belang van kameraadschap en hoe zij dat vormgeven in hun leven.

Janet

Een veteraan voelt Janet zich niet, maar ze bezoekt graag de Nederlandse Veteranendag.

Lees verder

John

Oud-commando en-marinier John is nog nooit naar de Nederlandse Veteranendag geweest, maar is er trots op veteraan te zijn.

Lees verder

Daniel

Daniël Slaman van Stichting 2CanRule over kameraadschap.

Lees verder

Nederlandse Veteranendag 2020 – Alternatief programma

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle fysieke onderdelen van de Nederlandse Veteranendag 2020 afgelast. Dit betekent dat het evenement op het Malieveld, het defilé voor Z.M. de Koning, de medaille-uitreiking op het Binnenhof, de openingsceremonie in de Ridderzaal en de fly-past niet zullen plaatsvinden. Het Nationaal Comité Veteranendag heeft een alternatief programma georganiseerd,  van 45 minuten in de Ridderzaal, voor een kleine groep gasten. Het programma wordt live uitgezonden door de NOS en is ook te volgen via de website van de Nederlandse Veteranendag.

 

Online Veteranendag event Unit Victor

Stichting Unit Victor & Veteranenshop organiseren op zaterdag 27 juni een online event. Veteranendag moet namelijk net als ieder jaar gevierd worden, voor en door veteranen! Het evenement start om 16:00 uur, hier kun je je gratis aanmelden en het complete programma bekijken.