3 september 2015
Home Nieuws ‘Veteranen zegen voor zorgsector’

‘Veteranen zegen voor zorgsector’

De Checkpoint van september is uit!

Veteranen zegen voor zorgsector. Het septembernummer van Checkpoint staat in het teken van veteranen die werken in de zorg.

Ze beschikken over allerlei kwaliteiten die heel goed van pas komen in deze branche. Dat blijkt uit de verhalen van veteranen die op een ambulance werken of die nu kinderarts, bedrijfsmaatschappelijk werker, woonbegeleider of hypnotherapeut zijn. Maar ook hun leidinggevenden zijn vol lof.

Veteranen zijn fysiek fit, gemotiveerd, besluitvaardig en ontzettend gedisciplineerd.

“‘Normale’ werknemers zijn dat ook, maar veteranen bieden nét dat beetje extra. Hun ‘rugzakje’ is gevuld, ze hebben al het nodige meegemaakt ”, vertelt sectorhoofd ambulancezorg Frans Spee.

Maar ook in andere sectoren zouden oud-militairen vanwege hun ervaring een streepje voor moeten hebben, vindt Macedoniëveteraan en wethouder Eric Logister. “Deze mensen zijn echt heel waardevol, ze zijn een enorme meerwaarde voor het bedrijfsleven.” Zelf maakt hij als bestuurder dankbaar gebruik van zijn jarenlange ervaring als leidinggevende bij Defensie, vertelt hij. Daarnaast diverse interviews, zoals met Indiëveteraan Jan Bruyn die als enige belanda bij een KNIL-peloton diende. “Ik kon goed met de jongens opschieten.”