Home » Nieuws » Veteranen vieren de vrijheid bij Vitesse 31 augustus 2017

De Slag om Arnhem, die in september 1944 plaatsvond, is een belangrijke gebeurtenis in de Nederlandse historie. Iedereen uit de regio is bekend met de Slag om Arnhem. Vitesse schenkt, op initiatief van de Supportersvereniging Vitesse, jaarlijks op een unieke manier aandacht aan deze historische gebeurtenis. Met een speciale Airborne-wedstrijd viert Vitesse de vrijheid waarin nu wordt geleefd.

Al jarenlang zijn Vitesse en de Airborne nauw met elkaar verbonden. Toen een aantal jaar geleden de Supportersvereniging Vitesse met het verzoek kwam om nog levende Airborne-veteranen uit te nodigen voor een wedstrijd in GelreDome werd een traditie geboren. Wat in het seizoen 2007|2008 nog relatief klein begon is nu, elf seizoenen later, niet meer uit het DNA van Vitesse weg te denken. Dit seizoen speelt Vitesse de traditionele Airborne-wedstrijd op zondag 17 september om 16:45 uur tegen VVV-Venlo. De Airborne-wedstrijd is elk jaar opnieuw een prachtige belevenis.

In de vorige edities werden er bijzondere spandoeken op de tribunes gemaakt door de supporters, daarnaast werd er een speciale aanvoerdersband gemaakt. Tijdens deze edities zorgde de abseilers voor een mooi schouwspel en klonk er traditionele muziek ter ondersteuning van de speciale entree van de aanwezige veteranen en hun familieleden. In de rust werd het veld traditiegetrouw betreden door tientallen doedelzakspelers. Dat de Airborne-wedstrijd meer is dan een gewone wedstrijd is wel duidelijk. Voor alle Vitessenaren is dit hét moment om hun respect te tonen voor de veteranen. Daarnaast wordt er tijdens de Airborne-wedstrijd traditioneel gespeeld in een speciaal wedstrijdshirt in de kleuren van de Airborne-divisie. Ook de komende wedstrijd tegen VVV-Venlo speelt Vitesse in een uniek Airborne-shirt. De Airborne is inmiddels volledig geïntegreerd in de cultuur van de club.

Veteranenactie

Vitesse wil niet alleen Airborne-veteranen de kans bieden om bij de wedstrijd aanwezig te zijn, maar heeft een aanbod voor alle Nederlandse veteranen. Veteranen kunnen voor zichzelf een gratis ticket aanvragen. Voorwaarde is dat je één ticket tegen het reguliere tarief afneemt. Deze tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 19,-. Ga naar www.vitesse.nl/veteranen en bestel je tickets met de kortingscode AIRBORNE2017.

Details

  • Airborne-wedstrijd
  • Zondag 17 september 2017
  • Om 16:45 uur
  • Tegen VVV-Venlo

Lees alle voorwaarden zorgvuldig door op de website van Vitesse.

(Foto’s: Vitesse)