9 mei 2019
Home Nieuws Veteranen Platform viert 30-jarig jubileum

Veteranen Platform viert 30-jarig jubileum

Vandaag, woensdagmiddag 9 mei, vierde het Veteranen Platform haar 30-jarige bestaan met het symposium ''de trotse veteraan''.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd tevens het handboek Veteranen gepresenteerd.

In 1989 besloten tien organisaties hun krachten te bundelen in het Veteranen Platform, om de belangen van  veteranen nog  beter te kunnen behartigen. Sindsdien hebben steeds meer veteranenverbanden zich bij het platform aangesloten, inmiddels staat de teller op 69. Samen vertegenwoordigen zij 70.000 veteranen. Het gezamenlijk optreden als Veteranen Platform is  succesvol gebleken, met als belangrijkste wapenfeit de totstandkoming van de Veteranenwet in 2012.

veteranen-platform-dertig-jaar-jubileum

Tijdens het symposium mocht minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten het eerste exemplaar van het handboek Veteranen in ontvangst nemen. Het is de eerste en enige bundel waarin wetenschappelijke en praktijkgerichte kennis over veteranen en het veteranenbeleid bij elkaar zijn gebracht. Vanuit het Veteraneninstituut heeft het Kennis- en Onderzoekscentrum een bijdrage geleverd aan meerdere hoofdstukken. De minister noemde het boek een bron van inspiratie voor bijvoorbeeld beleidsmakers, politici en het onderwijs.

uitreiking-handboek-veteranen
Volgens Bijleveld is het belangrijk te zorgen dat de uitvoering van het veteranenbeleid toekomstbestendig is. Wat haar betreft verdienen veteranen het, dat er blijvend wordt gekeken naar hoe de zorg en aandacht voor hen valt te verbeteren.

Het handboek Veteranen is een uitgave van Kluwer en behoort tot de serie Handboeken Veiligheid. Eerder verschenen onder meer Krijgsmacht, Terrorisme, Brandweer. Vanaf 16 mei is het boek verkrijgbaar: ISBN 9789013142280. Prijs: € 75.