Home » Nieuws » Veteranen ontvangen vernieuwde Checkpoint 16 augustus 2018

Volgende week valt bij meer dan 100.000 veteranen het vernieuwde magazine Checkpoint op de deurmat. Vandaag overhandigde Kolonel Ludy de Vos, directeur van het Veteraneninstituut, in Doorn het eerste exemplaar aan de veteranen Kamerman, Bekkers en Barbier.

De 90-jarige Indiëveteraan Bert Kamerman en de 85-jarige Nieuw-Guineaveteraan Bert Bekkers ontvingen 25 jaar geleden uit handen van minister Relus ter Beek de eerste veteranenpassen. Destijds kregen pashouders allen een gratis Defensieblad naar keuze. In 1995 kwam er met ‘De Opmaat’ een eerste magazine speciaal voor veteranen en sinds achttien jaar is dat de Checkpoint.

Naast deze veteranenpashouders van het eerste uur, ontving ook veteraan Michel Barbier een eerste exemplaar van de vernieuwde Checkpoint. Hij is nog in werkelijke dienst en ontving begin juli het Kruis van Verdienste voor zijn dappere optreden in Soedan. Zijn indrukwekkende verhaal is te lezen in Checkpoint. Bovendien siert zijn portret de cover.

Vernieuwing

De aanleiding om Checkpoint in een nieuw jasje te steken was de overgang naar een nieuwe uitgever. De komende jaren zijn vormgeving en (eind)redactie ondergebracht bij MediaPartners Group (MPG) uit Amstelveen, onder leiding van hoofdredacteur Annemiek Sinnige, dochter van een Indiëveteraan.

Kolonel De Vos toonde zich verguld met de vernieuwingen:

Checkpoint nieuwe stijl is nog beter leesbaar en heeft meer pagina’s, kortere compacte thema’s en verhalen, meer foto’s en nieuwe rubrieken. Het dikkere blad verschijnt voortaan acht i.p.v. tien keer per jaar. Tegelijkertijd blijft het blad vertrouwd en staat de veteraan meer dan ooit centraal.

Wie ontvangt Checkpoint?

Ruim 100.000 veteranen ontvangen volgende week een gedrukt exemplaar van deze eerste vernieuwde Checkpoint. Dat zijn niet alleen veteranen met een veteranenpas, maar ook veteranen in werkelijke dienst en post-actieve veteranen zonder veteranenpas. Normaal ontvangen alleen post-actieve veteranen mét een veteranenpas de gedrukte Checkpoint. Veteranen die nog in dienst zijn, kunnen de Checkpoint digitaal lezen.

Meer informatie

Ook Checkpoint ontvangen? Vraag dan eerst een veteranenpas aan.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties voor Checkpoint of wil je de digitale variant bekijken? Kijk dan hier!

Lees ook:

Vanaf morgen (17 augustus 2018) ligt de vernieuwde Checkpoint op de deurmat én kunt u het magazine digitaal lezen!