Home » Nieuws » Veteranen gezocht voor 4 én 5 mei 7 december 2018

Bent u veteraan en wilt u een betekenisvolle bijdrage leveren aan herdenken en vieren? Voor het erecouloir en de bevrijdingsfestivals zijn wij op zoek naar veteranen!

Nederland herdenkt op 4 mei alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar dan ook ter wereld zijn omgekomen of gesneuveld sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en vredesoperaties. De daaropvolgende dag, 5 mei, vieren we onze vrijheid.

Erecouloir

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam, vormen zestig veteranen het erecouloir van het Paleis op de Dam tot aan het Nationaal Monument. In het erecouloir staan veteranen symbool voor de strijd voor internationale vrede, vrijheid en veiligheid. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het Veteraneninstituut (Vi) en het Veteranen Platform (VP) zoeken naar veteranen die Nederland willen vertegenwoordigen in het erecouloir. Aanmelden kan via de website van het Veteraneninstituut.

Álle veteranen moeten zich via het Veteraneninstituut aanmelden, ook als u bij een vereniging bent aangesloten. Het erecouloir is een afspiegeling van de veteranenpopulatie. We zijn dan ook opzoek naar mannen en vrouwen van alle krijgsmachtdelen, verschillende uitzendingen en leeftijden.

Speeddaten

Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Dit doen we op (minimaal) veertien locaties in Nederland. Op al deze locaties kunnen festivalgangers ‘speeddaten’ met een veteraan. Onderwerp van gesprek met festivalbezoekers is vrijheid. Want u als veteraan weet uit eigen ervaring dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dus: bent u veteraan en wilt u ‘speeddaten’ op een bevrijdingsfestival om te spreken over vrijheid? Meldt u zich dan aan via de gegevens in het onderstaande kader.

Per festival zoeken we ongeveer vijf veteranen.

Meld u aan!

Dus: bent u veteraan én wilt u een betekenisvolle bijdrage leveren aan herdenken en vieren? Wilt u dit jaar in het erecouloir staan óf speeddaten op één van de bevrijdingsfestivals? Meld u dan nu aan! Klik hier.

(Bron headerfoto: Nationaal Comité 4 en 5 mei)

logo-4mei

logo-5mei