Home » Nieuws » Veteranen gezocht voor 4 én 5 mei 20 december 2017

Bent u veteraan en wilt u een betekenisvolle bijdrage leveren aan herdenken en vieren? Voor het erecouloir en de bevrijdingsfestivals zijn wij op zoek naar veteranen!

Nederland herdenkt op 4 mei alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar dan ook ter wereld zijn omgekomen of gesneuveld sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en vredesoperaties. De daaropvolgende dag, 5 mei, vieren we onze vrijheid.

Erecouloir

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam, vormen zestig veteranen het erecouloir van het Paleis op de Dam tot aan het Nationaal Monument. In het erecouloir staan veteranen symbool voor de strijd voor internationale vrede, vrijheid en veiligheid. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het Veteraneninstituut (Vi) en het Veteranen Platform (VP) zoeken naar veteranen die Nederland willen vertegenwoordigen in het erecouloir. Aanmelden kan via de website van het Veteraneninstituut.

Speeddaten

Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Dit doen we op de bevrijdingsfestivals in Nederland. Op al deze locaties kunnen festivalgangers ‘speeddaten’ met een veteraan. Zij spreken met hen over wat vrijheid betekent, want veteranen weten uit eigen ervaring dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Meld u aan!

Dus: bent u veteraan én wilt u een betekenisvolle bijdrage leveren aan herdenken en vieren? Wilt u dit jaar in het erecouloir staan óf speeddaten op één van de bevrijdingsfestivals? Meld u dan nu aan! Klik hier.

logo-4mei

logo-5mei