28 april 2020
Home Verhalen van veteranen Veteraan Luuk Elshout

Veteraan Luuk Elshout

Luuk Elshout deelt zijn verhaal in de online erecouloir van 2020.

Luuk Elshout was pas 24 toen hij in 2009 naar Afghanistan ging, waar hij diende als groepscommandant bij de Landmacht. Tijdens zijn uitzending raakte Luuk gewond door een berm bom en daarna moest hij zijn militaire loopbaan opgeven.

Missie: Irak, Afghanistan

‘Ik had daar voor altijd willen blijven met ze’

Juist door het delen van zijn verhaal hoopt hij anderen kracht mee te geven. “Ik kijk altijd positief naar de dingen. Ik ben er nog, sta er nog, heb nog contact met mijn maten. Wat het allerbelangrijkste is. Dat geeft mij de kracht om altijd door te gaan.

Het gevoel dat je daar hebt lijkt wel onoverwinnelijk. Je zit vol adrenaline, het is prachtig, mooie natuur en met de mannen samen ga je een opdracht uitvoeren. Je gaat samen op avontuur. Samen maakt je sterk. We hebben als groep iets heftigs meegemaakt, maar doordat we samen zijn komen we daar overheen. De kameraadschap is echt een belangrijke factor.”

In 2019 schreef rapper Snelle een nummer op basis van het verhaal van Luuk: ‘Samen’.

Ontdek ook de andere verhalen

De Dodenherdenking is dit jaar anders; zonder publiek en zonder veteranen. Dit jaar staan er op 4 mei geen veteranen op de Dam. Dit is ons eerbetoon aan hen. Aan wie denken zij tijdens de 2 minuten stilte? Lees hun indrukwekkende verhalen.

Bekijk de veteranen in de erecouloir