18 september 2019
Home Nieuws Van Sprang nieuwe Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

Van Sprang nieuwe Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

Tevens Inspecteur der veteranen en Inspecteur der reservisten.

Bron en beeld: Ministerie van Defensie

Generaal-majoor der mariniers  Frank van Sprang wordt met ingang van 28 november de nieuwe Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, tevens Inspecteur der veteranen en Inspecteur der reservisten. Hij volgt luitenant-generaal Hans van Griensven op en krijgt de rang van luitenant-generaal.

Van Sprang werd in 1985 beëdigd tot officier. Hij volgde met succes de opleiding tot Officier Kikvorsman en werd onder meer uitgezonden naar Cambodja. Ook maakte hij met het United States Marine Corps een uitzending mee in de Middellandse Zee en voor de kust van Somalië.

Van Sprang was docent amfibische operaties op het KIM en in 2007 volgde het commando over het eerste mariniersbataljon. Individueel werd hij uitgezonden naar Afghanistan, in het ISAF hoofdkwartier. In mei 2014 volgde de bevordering tot brigadegeneraal der mariniers en plaatsvervangend directeur van de Directie Aansturen Operationele Gereedheid. Daarna werd hij Directeur Operaties CZSK en Commandant van het Korps Mariniers. Sinds 11 september 2017 is Van Sprang Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten.

Meer weten over wat de Inspecteur der Veteranen kan betekenen?

Klik hier voor meer informatie