27 september 2019
Home Nieuws Uitzendmedaille uitgereikt in Rotterdam Ahoy

Uitzendmedaille uitgereikt in Rotterdam Ahoy

Ruim 500 Nederlandse militairen die deelnamen aan diverse missies, ontvingen vanochtend in Rotterdam Ahoy hun Herinneringsmedaille Internationale Missies. De medailles werden opgespeld door Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer. De Herinneringsmedaille Internationale Missies wordt toegekend aan militairen die ten minste 30 dagen onafgebroken aan een vredesoperatie hebben deelgenomen.

De militairen die gedecoreerd werden namen onder andere deel aan de missies in Mali, Irak en Afghanistan. De uitreiking vond plaats in het bijzijn van familie en relaties. Niet alleen de militairen ontvingen een blijk van waardering en erkenning, ook hun thuisfront. Als dank voor steun tijdens de uitzending ontving de relatie van de militair een draagspeld in de vorm van een Anjer. Kinderen kregen de speciale kindermedaille.

Tolkenpenning
Ook kregen 40 militairen hun tolkenpenning, ter afsluiting van hun inzet als militaire tolk bij een missie. Contact met de lokale bevolking en autoriteiten in missiegebied is van grote waarde. De militaire tolk is intensief betrokken bij deze taak en levert hieraan een specifieke bijdrage. Zij hebben een aparte positie in een militaire eenheid, ze worden slechts voor een beperkte tijd aan een eenheid verbonden en in die tijd wordt een zwaar beroep op hen gedaan. Het is voor het eerst dat zo’n grote groep militairen deze penning uitgereikt krijgt.