Home » Nieuws » Tweede Home@Vi Ontmoetingsdag: Het goede leven, dit bepaal je zelf! 11 april 2018

Zaterdag 7 april organiseerde het Veteraneninstituut voor het thuisfront de tweede Home@Vi-ontmoetingsdag. Met het thema ‘La Dolce Vita’, genieten van het leven, stond de dag in het teken van elkaar ontmoeten in een ontspannen en gezellige sfeer.

Geheel in stijl van het thema werd er gestart met de vraag; ‘Wat heb je nodig voor het goede leven?’ Reacties wezen unaniem op: ‘lekker eten, leuke mensen en lekker weer’. Toevallig waren dat alle recepten die zaterdag aanwezig waren om te genieten van het leven en daarmee van de tweede thuisfront-ontmoetingsdag.

Levenslessen

Na een warm welkom door Anita Mensing, coördinator thuisfront-activiteiten op het Vi, begon gastspreker Robert van den Bout met zijn lezing. Gedurende zijn lezing besprak hij een aantal elementen die uiteindelijk écht belangrijk zijn in het leven, niet zozeer het ideale beeld van ‘La Dolce Vita’, maar wel de realiteit van het leven. Dan kom je uit bij een aantal mooie leuzen; Leven zoals ik dat wil! Maar ook, meer tijd met naasten doorbrengen en mijn gevoel meer tonen.

Stuk voor stuk wijze spreuken die voor ieder mens gelden als een levensles. Deze levenslessen zetten ook de thuisfronters aan het denken en al snel ontstond er een gedachtewisseling in de zaal over hoe zij dit zelf konden toepassen in het leven. Want hoe krijg je dan geluk? En moeten we niet altijd voldoen aan bepaalde verwachtingen? Een thuisfronter merkte op dat er gedurende de jaren bepaalde patronen ontstaan in een gezin die kunnen blijven doorgaan, dit lijkt lastig om te doorbreken, maar stelde ze: “Hij mag ook weleens aan mij vragen hoe het gaat! En daar ga ik vanavond gelijk mee beginnen!” Zo werd er gedurende de ochtend niet alleen veel gedeeld, maar ook nagedacht over het genieten van het leven en het benaderen van de positieve kant.

Laat je niet vertellen wat het goede leven is, dit bepaal je zelf!

De ‘geluksladder’

Na het zich laten smaken van een gezonde Italiaanse lunch ging het programma verder. De thuisfronters kregen stellingen voorgelegd om na te gaan waar zij zelf staan op de ‘geluksladder’. Een stelling die tijdens deze dag niet mocht ontbreken was; ‘Ik leef ‘La Dolce Vita’! De meeste mensen in de zaal gingen met de stelling mee, maar er klonk ook tegengeluid. “Ik leef niet het ‘La Dolce Vita’, omdat ik rekening moet houden met de PTSS van mijn man.” Een andere stelling waar de groep nadrukkelijk bij stil stond; ‘Ik red het wel alleen!’ De thuisfrontgroep gaf aan het wel alleen te redden, maar dit zeker niet te willen. “Waarom zou ik het alleen moeten redden?” Het gevoel niet alleen te willen staan kwam dan ook sterk naar voren op deze ontmoetingsdag. Belangrijk dat deze gevoelens en ervaringen worden gedeeld, want dat is met name waar de ontmoetingsdag voor staat.

De vorige thuisfrontdag heb ik veel inzichten opgedaan en nu mijn man weer op missie is, sta ik er zelf ook veel positiever in. Dus ja…de thuisfrontdag heeft mij écht geholpen!

Boodschap van de dag!

Een boodschap die zaterdagmiddag aan de thuisfronters werd meegegeven, maar die we ook graag met de rest willen delen is: ‘Waar wordt je gelukkig van?’ Als oefening kregen de thuisfronters mee om elke dag drie dingen op te schrijven waar je gelukkig van wordt. En alleen al daarmee zal je geluk toenemen!

Geef het door!

Home@vi is er speciaal voor het thuisfront van veteranen in en uit dienst. Deze thuisfrontdagen worden georganiseerd om ervaringen te delen, elkaar te ontmoeten en te verbinden. De derde Home@Vi ontmoetingsdag zal plaatsvinden op 6 oktober 2018. Deze dag zal wederom in het teken staan van elkaar ontmoeten en daarnaast zal er een leuke activiteit zijn. Wil jij er ook bij zijn? Geef je dan nu alvast op! Klik hier. Voor vragen stuur een email naar: home@veteraneninstituut.nl

Lees ook:

Aanjager afbeelding

Geef je nu op voor de derde Home@Vi Dag!