Home » Nieuws » Thuisfrontzus zet brievenactie voor veteranen op touw 23 mei 2017

Zoveel mogelijk mensen in de pen krijgen voor veteranen. Dat is de missie van de 25-jarige Kimberly Westra uit Noord-Holland. “Wat onze veteranen hebben gedaan, zou ik zelf nooit kunnen. Daar ben ik vooral heel dankbaar voor!”

Afgelopen zaterdag vond de aftrap plaats van een bijzondere actie. Kimberly mobiliseerde een groep vrouwen uit haar kerkgenootschap, om door middel van een brief of kaart onze veteranen te bedanken voor hun inzet. Het was een ‘gave activiteit’, volgens Kimberley.

Ze hadden er meer mee dan ik dacht. Dat gaf een bijzondere sfeer en ze hebben enorm hun best gedaan.

Broer

Zelf heeft Kimberly een broer die op missie is geweest in Irak. Als pantserinfanterist gaf hij training aan Koerdische strijders.

Ik vond dat superspannend. Irak is niet de meest veilige plek en hij kon me ook lang niet alles vertellen. Maar hij waardeerde de aandacht vanuit Nederland.

Dat was een belangrijke motivatie om met deze actie aan de slag te gaan.

Dankbaar

De inzet van haar broer bepaalde haar ook bij het belang ervan. Kimberly:

Hier in Nederland kun je geloven wat je wilt geloven en werken waar je wilt werken. Daar is een hoge prijs voor betaald, waar ik erg dankbaar voor ben. Ik vind het goed dat onze militairen ook in andere landen daarvoor vechten. Ik zou het zelf nooit durven. Een dag met mijn vier oppaskinderen is al heftig genoeg.

Doel

De eerste aanzet van deze brievenactie smaakte naar meer, want inmiddels heeft Kimberly als doel om zoveel mogelijk mensen in de pen te krijgen voor veteranen.

Ik hoop het Veteraneninstituut te overspoelen met brieven en dat er hele kunstwerken gaan binnenkomen.

Om mensen hierbij te helpen heeft ze een speciale Facebookpagina met tips in het leven geroepen.

Home@Vi

Het Veteraneninstituut ondersteunt deze actie van harte. Het Veteraneninstituut is er voor veteranen, maar óók voor hun thuisfront. Daarom is onlangs ook de Facebookgroep Home@Vi in het leven geroepen.

Ook meedoen?

Als je ook een brief naar een veteraan wilt sturen, dan kun je deze op de post doen naar het volgende adres. Vergeet de postzegel niet!
Het Veteraneninstituut selecteert dan een veteraan en verzorgt voor de verdere verzending:

Veteraneninstituut
t.a.v. Afdeling CME
Antwoordnummer 2028
3940 VB Doorn