Home Sport en de Veteraan

Sport en de Veteraan

Onderzoek naar het sportgedrag en sportbehoefte van de veteranen

Sporten heeft veel voordelen. Door te sporten blijf of word je lichamelijk en geestelijk fit en kun je allerlei mensen ontmoeten. Het Veteraneninstituut (Vi) onderkent dit en ziet sporten bovendien als een middel om veteranen met elkaar in contact te brengen. Daarom wil het Vi kijken op welke wijze het sportactiviteiten voor veteranen kan stimuleren. Daarvoor moet eerst helder worden hoe veteranen daar tegenover staan. Laat uw mening horen en neem deel aan de enquête!

SPORTAKKOORD 2018

“De ambitie is dat iedere Nederlander een leven lang plezier kan beleven aan sporten en bewegen. Inclusief sporten en bewegen is vanzelfsprekend. Belemmeringen vanwege leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie nemen we weg”.

Mijn naam is Matthijs Buisman en ben vierdejaars student Sportkunde.  Om in de zomer van 2020 mijn diploma te halen, volg ik mijn afstudeertraject bij het Veteraneninstituut. Sport is al sinds ik klein ben een grote passie. Door lekker te bewegen blijf je fit en ontmoet je nieuwe mensen. Sport moet wat mij betreft voor iedereen toegankelijk zijn, dus ook voor alle veteranen.

In samenwerking met het Veteraneninstituut heb ik een onderzoek opgezet met de naam “Sport en de Veteraan”. De volgende editie van de Invictus Games vindt plaats in Den Haag tussen 9 en 16 mei 2020. De Games benut de kracht van sport om herstel te stimuleren, de revalidatie te ondersteunen en erkenning te creëren. Dit heeft het Veteraneninstituut aan het denken gezet. Hoe kunnen we de sport verder integreren onder de Nederlandse veteranen? Hoe kunnen we het juiste sportaanbod ontwikkelen voor alle veteranen?

Om hier een antwoord op te kunnen geven, heb ik uw hulp nodig! Door deze enquête in te vullen wordt duidelijk wat het sportgedrag is van de veteranen en waar de behoeftes liggen op het gebied van sportgerelateerde activiteiten. Alvast bedankt voor het invullen van deze enquête. Schroom niet om de enquête te delen met uw mede-veteranen!

Enquête "Sport en de Veteraan"