Home » Speeddaten met veteranen

Op 5 mei vieren we de vrijheid. Wat is vrijheid? Hoe is het om niet in vrijheid te leven? En, hoe geef je vrijheid door? Dat zijn belangrijke vragen die aan de orde komen tijdens speeddates met veteranen op vijftien bevrijdingsfestivals.

Bevrijdingsdag met inhoud

In heel Nederland gaan festivalbezoekers en veteranen met elkaar in gesprek en staan stil bij thema’s als vrede, veiligheid en vrijheid. Tijdens de speeddates vertellen tientallen veteranen over het werken in oorlogsgebieden, hun beleving van vrede en vrijheid en hoe zij hieraan hebben bijgedragen. Bezoekers kunnen hen alles vragen. De speeddates zijn een initiatief van het Veteraneninstituut.

Geef vrijheid door

Nederland staat stil bij het meerjarenthema ‘Geef vrijheid door’ van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Zes jaar geleden startten we met de eerste speeddates met veteranen op enkele bevrijdingsfestivals.  Sinds drie jaar organiseert het Veteraneninstituut de speeddates verspreid over festivals in heel Nederland.

Waar?

Speeddaten met een veteraan kan in de tent van het Veteraneninstituut op bevrijdingsfestivals in Almere, Amsterdam, Alkmaar, Assen, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en Zwolle.