1 juli 2019
Home Nieuws Snikhete 15e Veteranendag

Snikhete 15e Veteranendag

Het Malieveld, de Ridderzaal, het Binnenhof, heel Den Haag stond weer volop in het teken van veteranen.

Vlaggen op alle hoofdgebouwen van de overheid, honderden witte anjers in het straatbeeld en duizenden veteranen die elkaar (dit keer) in zomertenue opzochten.

De 15e editie van de Nederlandse Veteranendag kan met recht een snikhete genoemd worden. Het was ruim 30 graden en dat was een uitdaging voor de veteranen die het defilé liepen. Gelukkig was er genoeg applaus langs de route en konden alle 75.000 bezoekers gebruik maken van de extra watertap-punten.

De Nederlangse Veteranendag is hét moment om alle veteranen te danken voor hun inzet tijdens missies wereldwijd. In de Ridderzaal en langs de route van het defilé waren hoogwaardigheidsbekleders aanwezig. Koning Willem Alexander, Commissaris van de Koning Jaap Smit, vice-premier Hugo de Jonge, de minister en staatssecretaris van Defensie, burgemeester Pauline Krikke uitten hun waardering voor alle veteranen op deze dag.

Het Veteraneninstituut was op het Malieveld wederom aanwezig als rustpunt voor alle bezoekers en vraagbaak voor veteranen . We waren er voor hen met kapotte veteranenpassen en verloren veteranenspeldjes. In samenwerking met het NIMH konden we het prachtige boektijdschrift Vrij! weggeven, de luisterzuilen van het Kennis- en Onderzoekscentrum zijn in gebruik genomen én er is aan het einde van de dag een scooter verloot onder de aanwezigen die eerder een lootje hadden ingeleverd.

In de tenten en onder de parasols werden bijzondere verhalen gedeeld, onder het genot van genoeg bier en fris en mooie muziek van dj Daniël Brender Abrandis.

Dank aan alle veteranen die deze Nederlandse Veteranendag tot een groot succes hebben gemaakt!