Home » Over Vi

Heeft u vragen op het gebied van veteranenzaken? Dan is het Veteraneninstituut voor u hét aanspreekpunt.

Het Veteraneninstituut is uitvoerder van een belangrijk deel van het Nederlandse veteranenbeleid. Het instituut biedt via het Veteranenloket toegang tot zorg voor en dienstverlening aan Nederlandse veteranen, dienstslachtoffers en hun gezinsleden. Daarnaast speelt het Veteraneninstituut een belangrijke rol in het uitdragen en stimuleren van maatschappelijke waardering voor de prestaties die veteranen in opdracht van politiek en samenleving hebben geleverd en voor de offers die daarbij werden gebracht. Ook verwerft en verspreidt het instituut kennis over onderwerpen die voor veteranen van belang zijn en bevordert het wetenschappelijk onderzoek hiernaar.

Download hier de folders van het Veteraneninstituut.

Achtergrond

Nederlandse militairen zijn sinds de Tweede Wereldoorlog wereldwijd ingezet voor vrede en veiligheid. In de afgelopen decennia bleek dat een deel van deze militairen nazorg behoefde, waardoor het thema ‘zorg voor veteranen’ op de overheidsagenda verscheen.


Partnerinformatie

Het Veteraneninstituut (Vi) is niet de enige organisatie die zich bezighoudt met het welzijn van veteranen en hun omgeving. Elke dag werkt het Vi samen met partners om het optimale resultaat te behalen.


Vacatures

Vacatures regio-coördinatoren ‘Veteraan in de Klas’


Medewerkers

Zestig medewerkers en vierhonderd vrijwilligers zetten zich dagelijks namens het Veteraneninstituut in voor veteranen.


Contact

Willem van Lanschotlaan 1
3941 XV Doorn
Postbus 125 / 3940 AC Doorn
Telefoon: 088 334 0050
E-mail: info@veteraneninstituut.nl