5 mei

Op 5 mei vieren we met zijn allen de vrijheid. In 2020 staan we hier extra bij stil; dit jaar is het 75 geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk video

4 & 5 mei 2020

De verhalen van veel jonge en oudere veteranen hebben, ondanks het ontbreken van de bevrijdingsfestivals en de vieringen van 75 jaar vrijheid, veel publiek bereikt. Kijk met ons mee terug op deze bijzondere editie van 4 en 5 mei.

75 jaar vrijheid

In 2019 en 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. Op de speciale themapagina lees je de indrukwekkende verhalen van Tweede Wereldoorlog-veteranen.

Bekijk de themapagina

EP De Terugkeer

Vier Nederlandse artiesten gingen in gesprek met een veteraan en verwerkten dit bijzondere tracks.
(Foto: Jan Waalen)

Beluister De Terugkeer

Speeddaten met veteranen 2019

Ook dit jaar was het Veteraneninstituut te vinden op alle grote Bevrijdingsfestivals. Bij de stand van het Veteraneninstituut konden bezoekers speeddaten met een veteraan! Tijdens het gesprek kon jong en oud de aanwezige veteranen het hemd van het lijf vragen over onderwerpen als vrijheid en hun ervaringen op missie. Benieuwd hoe dat is, speeddaten met een veteraan? Bekijk hieronder een impressie van het Veteraneninstituut op het Bevrijdingsfestival in Zwolle!

 

 

Ontmoet de speeddaters

Lees hieronder interviews met enkele veteranen die 5 mei 2019 aanwezig waren bij de Bevrijdingsfestivals. De veteranen vertellen waarom ze graag het gesprek met bezoekers aan wilden gaan en op welke manier zij vrijheid willen doorgeven.

Bekijk video

Aftermovie speeddaten 2018