5 mei

Op alle Bevrijdingsfestivals kun je op speeddate gaan met een veteraan! Veteranen hebben namelijk bijzondere verhalen te vertellen. Tijdens het speeddaten krijg je de kans om de veteranen alles te vragen wat je wil weten. Geen vraag is te gek; onze veteranen delen graag hun verhaal met jou.

Speeddaters gezocht!

Ben je veteraan en wil je ‘speeddaten’ op een bevrijdingsfestival om te spreken over vrijheid? Meld je dan aan!

Bevrijdingsdag 2020

Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Dit doen we op locaties in Nederland. Op al deze locaties kunnen festivalgangers ‘speeddaten’ met een veteraan. Onderwerp van gesprek met festivalbezoekers is vrijheid. Want u als veteraan weet uit eigen ervaring dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Terugblik – Bevrijdingsdag 2019

Lees hieronder interviews met enkele speeddaters die 5 mei 2019 aanwezig waren bij de Bevrijdingsfestivals. De veteranen vertellen waarom ze graag het gesprek met bezoekers aangaan en hoe zij vrijheid willen doorgeven.

De Terugkeer

In aanloop naar 4 en 5 mei stonden we in 2019 op muzikale wijze stil bij veteranen en welk aandeel zij hebben gehad in het beschermen van onze vrijheid. Vier Nederlandse artiesten gingen in gesprek met een veteraan en schreven naar aanleiding daarvan een nummer. Benieuwd naar het resultaat? Klik op onderstaande link!

Meer over De Terugkeer
Bekijk video

Speeddaten met veteranen 2018