4 mei

Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Amsterdam op 4 mei, vormen 60 veteranen de erecouloir. De veteranen staan van het Paleis op de Dam tot aan het Nationaal Monument opgesteld. Deel uit maken van de erecouloir is voor de veteranen een indrukwekkende ervaring. Herdenken en eren; de veteranen hebben ieder hun persoonlijke redenen om in de erecouloir te staan op 4 mei.

Update 23 maart 2020: In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus wordt voor de Nationale Herdenking op 4 mei een passende vorm ontwikkeld die past bij de huidige situatie. Er zal in ieder geval geen publiek aanwezig zijn tijdens de Dodenherdenking.

Erecouloir 2019

Veteranen Lisette en Arjan namen vorig jaar deel aan de erecouloir. In onderstaande video vertellen zij over deze indrukwekkende ervaring.

 

Veteranen hebben ieder hun eigen reden om deel te nemen aan de erecouloir. Lees hieronder interviews met veteranen die in 2019 ook in de erecouloir stonden.

75 jaar vrijheid

In 2019 en 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. Op de speciale themapagina lees je de indrukwekkende verhalen van Tweede Wereldoorlog-veteranen.

Bekijk de themapagina