4 mei

Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Amsterdam op 4 mei, vormen 60 veteranen de erecouloir. De veteranen staan van het Paleis op de Dam tot aan het Nationaal Monument opgesteld. Deel uit maken van de erecouloir is voor de veteranen een indrukwekkende ervaring. Herdenken en eren; de veteranen hebben ieder hun persoonlijke redenen om in de erecouloir te staan op 4 mei.

Erecouloir 2020

Wil jij op 4 mei 2020 deelnemen aan de erecouloir? Meld je aan via het aanmeldformulier!

Erecouloir 2020

Tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam vormen zestig veteranen de erecouloir van het Paleis op de Dam tot aan het Nationaal Monument. In de erecouloir staan veteranen symbool voor de inzet voor internationale vrede, vrijheid én veiligheid. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het Veteraneninstituut en het Veteranen Platform zoeken veteranen die deze bijzondere rol willen vervullen.

We zijn op zoek naar mannen en vrouwen van alle krijgsmachtdelen, verschillende uitzendingen en leeftijden. Ook zoeken we juist veteranen die nog niet eerder in de erecouloir hebben gestaan.

Belangrijk om te weten: je dient beschikbaar te zijn op de volgende data: zaterdag 14 maart 2020 en zaterdag 18 april 2020.

Meld je aan voor 9 februari 2020.

Terugblik – Erecouloir 2019

Veteranen hebben ieder hun eigen reden om deel te nemen aan de erecouloir. Lees hieronder interviews met veteranen die in 2019 in de erecouloir stonden.