4 en 5 mei zijn voor veteranen indrukwekkende dagen. Op 4 mei vormen 60 veteranen het erecouloir tijdens de Dodenherdenking op de Dam. Op 5 mei wordt de vrijheid gevierd en gaan veteranen het land in om hun verhaal te vertellen.

Het Veteraneninstituut is betrokken bij de organisatie van de erecouloir en tijdens de Bevrijdingsfestivals vinden er bij de tent van het Veteraneninstituut speeddates plaats met veteranen!

75 jaar vrijheid

In 2019 en 2020 staan we stil bij 75 jaar vrijheid. Bekijk de speciale themapagina!

4 mei

Tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam vormen 60 veteranen de erecouloir. Deze erehaag van veteranen staat symbool voor de strijd voor internationale vrede, vrijheid en veiligheid. Tot 9 februari 2020 is het mogelijk om je aan te melden voor de erecouloir 2020.

Meer over het erecouloir

5 mei

Op 5 mei wordt de vrijheid gevierd. Op alle grote Bevrijdingsfestivals is het Veteraneninstituut te vinden en kun je ter plekke meteen op speeddate gaan met een veteraan! De aanwezige veteranen beantwoorden graag al je vragen.

Ben je zelf veteraan en lijkt het je leuk om je verhaal te delen op een van de Bevrijdingsfestivals? Lees dan snel verder en meld je aan!

Meer over Bevrijdingsdag