4 en 5 mei zijn voor veteranen indrukwekkende dagen. Op 4 mei vormen 60 veteranen de erecouloir tijdens de Dodenherdenking op de Dam. Op 5 mei wordt de vrijheid gevierd.

Het Veteraneninstituut is betrokken bij de organisatie van de erecouloir en tijdens de Bevrijdingsfestivals vinden er bij de tent van het Veteraneninstituut speeddates plaats met veteranen!

Update 23 maart 2020: In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus wordt voor de Nationale Herdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei een vorm ontwikkeld die past bij de huidige situatie. In overleg met de betrokken partijen stelt het Nationaal Comité de komende weken een passend programma op. De Nationale Herdenking zal in ieder geval plaatsvinden zonder publiek en de Bevrijdingsfestivals zijn afgelast.

75 jaar vrijheid

In 2019 en 2020 staan we stil bij 75 jaar vrijheid. Bekijk de speciale themapagina voor bijzondere verhalen van veteranen en meer!

4 mei

Tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam vormen 60 veteranen de erecouloir. Deze erehaag van veteranen staat symbool voor de strijd voor internationale vrede, vrijheid en veiligheid.

Meer over de erecouloir

5 mei

Op 5 mei wordt de vrijheid gevierd. Afgelopen jaren was het Veteraneninstituut op alle grote Bevrijdingsfestivals aanwezig en konden bezoekers speeddaten met veteranen. De Bevrijdingfestivals van 2020 gaan helaas niet door, er wordt op dit moment gekeken naar andere manieren waarop de vrijheid met elkaar gevierd kan worden.

Meer over Bevrijdingsdag