Vrijheid. Powered by veteranen.

Veteranen zetten zich wereldwijd in voor vrede, vrijheid en veiligheid. Ze leveren een aanzienlijke bijdrage aan het tot stand komen én in stand houden van vrijheid wereldwijd. Veteranen zijn onlosmakelijk verbonden met vrijheid. Op 4 en 5 mei staat het herdenken en vieren van vrijheid centraal en daarom zullen we je de komende tijd laten zien wie de veteranen zijn en wat zij doen. Wat is vrijheid? En hoe is het om te werken in een land waar geen of beperkte vrijheid is?

 

Het erecouloir

Tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam op 4 mei vormen 60 veteranen het erecouloir. De veteranen staan van het Paleis op de Dam tot aan het Nationaal Monument opgesteld. Het erecouloir staat symbool voor de strijd voor internationale vrede, vrijheid en veiligheid.


 


Deze veteranen stonden in 2018 in het erecouloir! Swipe naar links of rechts en lees hun indrukwekkende verhalen!


5 Mei – Speeddaten met veteranen

Op 5 mei kan je op 14 Bevrijdingsfestivals komen speeddaten met veteranen. Want op deze dag vieren we de vrijheid. Maar wat is vrijheid? Hoe is het om in vrijheid te leven? En nog belangrijker: hoe geef je vrijheid door? Wil jij in 2019 ook speeddaten op één van de Bevrijdingsfestivals? Meld je dan nu aan!Met deze veteranen kon je in 2018 speeddaten op één van de Bevrijdingsfestivals! Swipe naar links en rechts en lees hun indrukwekkende verhalen!