Vrijheid. Powered by veteranen.

Veteranen zetten zich wereldwijd in voor vrede, vrijheid en veiligheid. Ze leveren een aanzienlijke bijdrage aan het tot stand komen én in stand houden van vrijheid wereldwijd. Veteranen zijn onlosmakelijk verbonden met vrijheid. Op 4 en 5 mei staat het herdenken en vieren van vrijheid centraal en daarom zullen we je de komende tijd laten zien wie de veteranen zijn en wat zij doen. Wat is vrijheid? En hoe is het om te werken in een land waar geen of beperkte vrijheid is?

”De Terugkeer”

Met het herdenken én vieren van onze vrijheid in aantocht zijn er, in samenwerking met Cloud 9 Music, vier nummers uitgebracht. Alle nummers zijn samengebracht op EP De Terugkeer. Vier Nederlandse urban artiesten, Snelle, F1rstman, Kempi en I Am Aisha, gingen voor deze campagne ieder in gesprek met een veteraan. De bijzondere en soms heftige verhalen van de veteranen vormden de inspiratie voor de vier inspirerende en krachtige nummers. Kijk en luister hier naar De Terugkeer.

 

Het erecouloir

Tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam op 4 mei, vormen 60 veteranen het erecouloir. De veteranen staan opgesteld van het Paleis op de Dam tot aan het Nationaal Monument. Het erecouloir staat symbool voor de strijd voor internationale vrede, vrijheid en veiligheid.


veteranen-erecouloir-dodenherdenking-amsterdam5 Mei – Speeddaten met veteranen

Op 5 mei staat de stand van Veteraneninstituut op alle grote Bevrijdingsfestivals, waar je kan komen speeddaten met veteranen! Want op deze dag vieren we de vrijheid. Maar wat is vrijheid? Hoe is het om in vrijheid te leven? En nog belangrijker: hoe geef je vrijheid door? Ga het gesprek aan met een veteraan en vraag alles wat je altijd al had willen weten.

 

speedaten-met-veteranen-5-mei-bevrijdingsfestivals