Home » Ontmoeten » Veteranendag » De organisatie van een lokale Veteranendag

Uit onderzoek van het Veteraneninstituut (Vi) blijkt dat veteranen vinden dat lokale Veteranendagen bijdragen aan maatschappelijke erkenning van veteranen. Lokale veteranendagen geven veteranen het gevoel dat zij gewaardeerd worden en zijn dus erg belangrijk! Bent u verantwoordelijk voor de organisatie van uw lokale veteranendag? Dan hebben wij tips en informatie hoe u dit kunt doen.

Het Veteraneninstituut en Nationaal Comité Veteranendag organiseren jaarlijkst inspiratiebijeenkomsten voor organisatoren van lokale en/of regionale veteranenactiviteiten.

Steeds meer gemeente(s) organiseren een jaarlijkse activiteit voor veteranen en onderstrepen daarmee het belang dat veteranen erkenning en waardering verdienen.

Het veteranenlandschap en tips en tools

Bekijk hier de presentatie waarin u veel informatie vindt over het veteranenlandschap, tips en tools én de nieuwe regeling met betrekking tot het aanvragen van adressen van veteranen.

Klik hier om de presentatie te openen.

Nuttige brainstorm: eigen tips en tools verzameld

Wanneer gemeenten met elkaar brainstormen, ontstaat er iets moois. We hebben alle tips voor u op een rijtje gezet!

Klik hier om de tips te openen.

Handreiking

Daarnaast doen het Nationaal Comité Veteranendag en het Veteraneninstituut u een aantal handreikingen die hier terug te vinden zijn.

Alle tips op een rijtje

Aanvragen adressen veteranen in én uit dienst

Als gemeente kunt u adressen van veteranen, wonend in uw gemeente, aanvragen. U kunt een aanvraag voor zowel veteranen in werkelijke dienst als postactieve veteranen indienen. Houd er rekening mee dat u uw aanvraag minimaal 8 weken van tevoren indient. Klik hier om uw aanvraag te doen.

Vragen

Heeft u nog andere vragen? Stel ze via gemeenten@veteraneninstituut.nl; het e-mailadres waarop alle gemeenten met hun vragen terecht kunnen!

Aanjager afbeelding

Staat uw reünie, herdenking, veteranendag of symposium niet in de agenda? Geef het door en het wordt geplaatst.

Telefoon: 088 334 00 00
E-mail: activiteiten@veteraneninstituut.nl