Home Ontmoeten Veteranendag

Veteranendag

Veteranen worden namens de Nederlandse samenleving ingezet in oorlogs- of daarmee vergelijkbare omstandigheden. Daarmee heeft Nederland sinds 1940 ruim 675.000 militairen ingezet tijdens drie oorlogen en ruim honderd vredesmissies. Tijdens de verschillende veteranendagen georganiseerd door de (lokale) samenleving, tonen de samenleving en de Nederlandse overheid hun erkenning en begrip.

Nederlandse Veteranendag

Elk jaar, op de laatste zaterdag van de maand juni, vindt de Nederlandse Veteranendag plaats in Den Haag. Een defilé in de binnenstad en een manifestatie op het Malieveld zijn het decor voor deze dag. Sinds 2005 is de Nederlandse Veteranendag dé dag waarop de samenleving in brede zin haar erkenning en waardering voor het werk van veteranen uitdrukt.

Bekijk de website van de Nederlandse Veteranendag voor meer informatie.

Ga naar de website

Krijgsmacht Veteranendagen 2020

 • Koninklijke Landmacht:
  de KL organiseert dit jaar geen Veteranendag.
 • Koninklijke Marine:
  de KM Veteranendag wordt dit jaar gehouden op donderdag 18 juni 2020.
 • Koninklijke Luchtmacht:
  de KLu Veteranendag wordt dit jaar gehouden op woensdag 23 september 2020.
 • Koninklijke Marechaussee:
  de KMar Veteranendag wordt dit jaar gehouden op vrijdag 20 oktober 2020.
  Vanaf januari 2020 kun je via Mijn Vi je aanmelden voor de Krijgsmacht Veteranendagen.

Lokale Veteranendagen

Steeds meer gemeenten organiseren een lokale veteranendag. Op deze dag kunnen gemeenten van dichtbij laten zien dat zij waardering hebben voor het risicovolle werk dat veteranen verrichten in opdracht van de Nederlandse samenleving. Een overzicht van de lokale veteranendagen die bij het Veteraneninstituut bekend zijn,  staan in de agenda.

Agenda

Tips voor gemeenten

Werkt u bij de gemeente en bent u op zoek naar tips voor het organiseren van een veteranendag? Klik op onderstaande link voor informatie én inspiratie.

Tips voor organisatie veteranendag