Home Ontmoeten Veteranendag

Veteranendag

Veteranen worden namens de Nederlandse samenleving ingezet in oorlogs- of daarmee vergelijkbare omstandigheden. Daarmee heeft Nederland sinds 1940 ruim 675.000 militairen ingezet tijdens drie oorlogen en ruim honderd vredesmissies. Tijdens de verschillende veteranendagen georganiseerd door de (lokale) samenleving, tonen de samenleving en de Nederlandse overheid hun erkenning en begrip.

Nederlandse Veteranendag 2020

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle fysieke onderdelen van de Nederlandse Veteranendag 2020 afgelast. Dit betekent dat het evenement op het Malieveld, het defilé voor Z.M. de Koning, de medaille-uitreiking op het Binnenhof, de openingsceremonie in de Ridderzaal en de fly-past niet zullen plaatsvinden. Het Nationaal Comité Veteranendag heeft een alternatief programma georganiseerd  van 45 minuten in de Ridderzaal voor een kleine groep gasten. Het programma wordt live uitgezonden door de NOS en is ook te volgen op de website van de Nederlandse Veteranendag.

Volg het Vi!

Sinds 2005 is de Nederlandse Veteranendag dé dag waarop de samenleving haar erkenning en waardering voor het werk van veteranen uitdrukt. Voor veteranen het evenement waarbij samenzijn en kameraadschap centraal staan. Het Veteraneninstituut staat elk jaar op het Malieveld. Dit jaar is het niet mogelijk om elkaar daar te ontmoeten, het Vi brengt daarom het Malieveld online naar je toe!

Volg het Vi

Krijgsmacht Veteranendagen 2020

Lokale Veteranendagen

Steeds meer gemeenten organiseren een lokale veteranendag. Op deze dag kunnen gemeenten van dichtbij laten zien dat zij waardering hebben voor het risicovolle werk dat veteranen verrichten in opdracht van de Nederlandse samenleving. Een overzicht van de lokale veteranendagen die bij het Veteraneninstituut bekend zijn, staan in de agenda.

Tips voor gemeenten

Werkt u bij de gemeente en bent u op zoek naar tips voor het organiseren van een veteranendag? Klik op onderstaande link voor informatie én inspiratie.

Tips voor organisatie veteranendag