Sport

Door sport en bewegen kun je je grenzen verkennen en vertrouwen krijgen in je lijf. Door regelmatig te bewegen werk je aan je gezondheid. Niet alleen op fysiek gebied, maar ook emotioneel en mentaal. Het gevolg is dat je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het leven.

Er zijn verschillende activiteiten waar veteranen bij aan kunnen sluiten of die zelfs speciaal voor militairen worden georganiseerd. Heb je een aanvulling? Wij horen graag van je via webmaster@veteraneninstituut.nl

Invictus Games 2020

De Invictus Games 2020 vinden 9-16 mei plaats in het Zuiderpark, Den Haag! Wil je meer weten over dit prachtige event of voordelig tickets bestellen? Klik op de link!

Sportcast

In aanloop naar de Invictus Games 2020 delen we verhalen van veteranen waarin sport een belangrijke rol speelt. In iedere Sportcast aflevering vertelt een veteraan over de rol van sport bij onder andere hun herstel en revalidatie.

Sportcast beluisteren

Activiteiten & Evenementen

Vierdaagse

Tijdens de Vierdaagse van Nijmegen kunnen veteranen en hun thuisfront meelopen onder de vlag van het Veteraneninstituut, in het Vi-detachement! Als deelnemer van het detachement wordt er goed voor je gezorgd en kun je gebruik maken van allerlei fijne voordelen. Meer weten of aanmelden? Klik op onderstaande link voor meer informatie.

Vi-detachement

Militaire Kampioenschappen

Veteranen kunnen deelnemen aan de Open Militaire Kampioenschappen (OMK) en aan een aantal sportdisciplines bij de Nationale Militaire Kampioenschappen (NMK). Veteranen kunnen zich inschrijven via de website van het Veteraneninstituut.

Overzicht kampioenschappen

Sportfaciliteiten Defensie

Veteranen hebben de mogelijkheid om de sportfaciliteiten van Defensie te gebruiken.

  • Toegang tot een defensiecomplex is mogelijk met een Veteranenpas in combinatie met een geldig ID
  • De locaties van de NLDA, MRC, JDKAZ en MKERF zijn niet beschikbaar vanwege het gebrek aan restcapaciteit
  • Meld je voorafgaand aan een sportbezoek telefonisch aan bij de desbetreffende locatie via de servicebalie van het Facilitair bedrijf Defensie: 0800-2255733 en kies voor optie 6. Voor het sporten op de Kromhoutkazerne bel je 030-2180000, kies voor optie 5.

Nieuws & Artikelen

Omloop van de Slagvelden

19 augustus 2019 werd de tweede editie van de ‘zwaarste koers ooit’ verreden. Het fietsteam van het Veteraneninstituut legde ruim 2000 km af. Hun deelname was een eerbetoon aan  alle sinds 1940 omgekomen Nederlandse militairen.

Lees meer
stichting-surfivor-surf-therapie-nederland-veteranen

Surftherapie

Politieman Ben Brondsema introduceert met zijn stichting Surfivor het golfsurfen als therapie in Nederland. In de VS blijken de positieve effecten van surfen op gewonde veteranen zeer hoopgevend.

Lees meer

Tips van een sportpsycholoog

Sportpsycholoog Jan Sleijfer ontwikkelde een methode waarmee hij professionals, waaronder militairen, en topsporters helpt beter in balans te blijven.

Lees meer