Militairen moeten een goede lichamelijke conditie hebben. Sport neemt bij Defensie een belangrijke plaats in. Het personeel krijgt tijd en gelegenheid om mentaal en fysiek fit te blijven. Maar ook na de diensttijd heeft het veel voordelen om te blijven bewegen. Door sport en bewegen kan je je grenzen verkennen en vertrouwen krijgen in je lijf.

Door regelmatig te bewegen werk je aan je gezondheid. Niet alleen op fysiek gebied, maar ook emotioneel en mentaal. Het gevolg is dat je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het leven.

Er zijn verschillende activiteiten waar veteranen bij aan kunnen sluiten of die zelfs speciaal voor militairen worden georganiseerd. Op deze pagina vind je een overzicht van alle sportactiviteiten. Heb je een aanvulling? Laat het ons dan weten via webmaster@veteraneninstituut.nlVerhalen van veteranen


Kalender

Militaire Kampioenschappen

Hele jaar door

Een overzicht van alle Open Militaire Kampioenschappen (OMK) en Nationale Militaire Kampioenschappen (NMK) vind je hier.

Grebbeberg Masters

Zomer 2019

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Grebbeberg Masters én op de website van de Sportcommissie Koninklijke Landmacht.

Nijmeegse Vierdaagse 2019

Dinsdag 16 juli t/m vrijdag 19 juli 2019

Loop mee met het Vi-detachement & meld je aan!

Invictus Games 2020

Den Haag

In 2020 komen de Invictus Games naar Nederland! Klik hier voor de officiële website.
Wil je als vrijwilliger helpen tijdens het event? Klik hier voor meer informatie.

Wounded Warriors Life Ride 2019: Ter Ere van de Irene Brigade

Fiets jij mee dit jaar? Klik hier voor meer informatie!Loop mee met het Vi-detachement tijdens de 4Daagse!

Ook dit jaar kunnen veteranen én het thuisfront zich aanmelden om mee te lopen onder de vlag van het Veteraneninstituut: …