Sport

Door sport en bewegen kun je je grenzen verkennen en vertrouwen krijgen in je lijf. Door regelmatig te bewegen werk je aan je gezondheid. Niet alleen op fysiek gebied, maar ook emotioneel en mentaal. Het gevolg is dat je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het leven.

Er zijn verschillende activiteiten waar veteranen bij aan kunnen sluiten of die zelfs speciaal voor militairen worden georganiseerd. Heb je een aanvulling? Wij horen graag van je via webmaster@veteraneninstituut.nl

Sportcast

In deze podcastserie vertellen veteranen over hun ervaringen en welke rol sport speelt in hun leven en bij herstel en revalidatie.

Evenementen & Activiteiten

Vierdaagse

Tijdens de Vierdaagse van Nijmegen kunnen veteranen en hun thuisfront meelopen onder de vlag van het Veteraneninstituut, in het Vi-detachement! Als deelnemer van het detachement wordt er goed voor je gezorgd en kun je gebruik maken van allerlei fijne voordelen. Meer weten of aanmelden? Klik op onderstaande link voor meer informatie.

Vi-detachement

Militaire Kampioenschappen

Veteranen kunnen deelnemen aan de Open Militaire Kampioenschappen (OMK) en aan een aantal sportdisciplines bij de Nationale Militaire Kampioenschappen (NMK). Veteranen kunnen zich inschrijven via de website van het Veteraneninstituut.

Overzicht kampioenschappen

Sportfaciliteiten Defensie

Veteranen hebben de mogelijkheid om de sportfaciliteiten van Defensie te gebruiken.

  • Toegang tot een defensiecomplex is mogelijk met een Veteranenpas in combinatie met een geldig ID
  • De locaties van de NLDA, MRC, JDKAZ en MKERF zijn niet beschikbaar vanwege het gebrek aan restcapaciteit
  • Meld je voorafgaand aan een sportbezoek telefonisch aan bij de desbetreffende locatie via de servicebalie van het Facilitair bedrijf Defensie: 0800-2255733 en kies voor optie 6. Voor het sporten op de Kromhoutkazerne bel je 030-2180000, kies voor optie 5.

Nieuws & Artikelen

Sportcast

In aanloop naar de Invictus Games 2020 delen we verhalen van veteranen waarin sport een belangrijke rol speelt. In iedere Sportcast aflevering vertelt een veteraan over de rol van sport bij onder andere hun herstel en revalidatie.

Sportcast beluisteren
DMRC-2020

Dutch Marines Rowing Challenge 2020

De ultieme challenge: 750 kilometer te roeien door heel Nederland. De organisatie is op zoek naar nieuwe roeiers zodat de sloepen met volle kracht de eindstreep kunnen halen. Ben of ken jij een (oud)marinier die van een sportieve uitdaging houdt en zich graag wil inzetten voor het goede doel? Neem dan contact op met Peter Bercx via 06-53241958 voor een proeftraining.

Meer informatie

Invictus Games 2020 uitgesteld

In verband met de uitbraak van het coronavirus kan de Invictus Games niet plaatsvinden van 9-16 mei 2020.

Lees meer

Omloop van de Slagvelden

19 augustus 2019 werd de tweede editie van de ‘zwaarste koers ooit’ verreden. Het fietsteam van het Veteraneninstituut legde ruim 2000 km af. Hun deelname was een eerbetoon aan  alle sinds 1940 omgekomen Nederlandse militairen.

Lees meer
stichting-surfivor-surf-therapie-nederland-veteranen

Surftherapie

Politieman Ben Brondsema introduceert met zijn stichting Surfivor het golfsurfen als therapie in Nederland. In de VS blijken de positieve effecten van surfen op gewonde veteranen zeer hoopgevend.

Lees meer

Tips van een sportpsycholoog

Sportpsycholoog Jan Sleijfer ontwikkelde een methode waarmee hij professionals, waaronder militairen, en topsporters helpt beter in balans te blijven.

Lees meer