Home » Ontmoeten

Er is veel belangstelling voor veteranen. De Nederlandse samenleving wil weten wie ze zijn en wat ze gedaan hebben. En het maakt daarbij niet uit of het gaat om een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog of een periode daarna. Diverse musea en televisiezenders beantwoorden aan die vraag door het produceren van televisieprogramma’s en het maken van tentoonstellingen over veteranen.

Maar ook is er veel gelegenheid voor veteranen om elkaar te ontmoeten. De Nederlandse Veteranendag, veteranendagen van de krijgsmachtdelen, lokale veteranendagen, veteranencafés en diverse reünies bieden daar voldoende mogelijkheden voor. Voor veteranen en postactieven heeft Defensie een regeling voor reüniefaciliteiten opgezet. Lees hier meer over reüniefaciliteiten. Zelf een stichting oprichten? Notaris Wolthuis is een notaris die tegen een veteraan-vriendelijk tarief voor een veteranenvereniging of stichting in oprichting alles in orde maakt. Kijk op de website voor meer informatie. Overige tips voor het oprichten van een stichting? Klik hier.

Veteranenontmoetingscentra en -cafés

Inloophuizen en veteranencafés zijn plekken waar veteranen elkaar ontmoeten en waarbij gezelligheid en saamhorigheid voorop staat. Wilt u weten waar bij u in de buurt een inloophuis of café is? Kijk dan in het overzicht op deze website. Klik op een locatie voor meer informatie zoals openingstijden, telefoonnummers en e-mailadressen.

Agenda1                locatie1

Aanjager afbeelding

Kijk in onze agenda voor alle activiteiten, reünies en veteranendagen.

Organiseert u ook een lokale veteranendag? Lees dan vooral verder voor tips en informatie!