Home » Veteranen & hun missies » Publicaties

Hier vindt u diverse publicaties betreffende veteranen, variërend van factsheet tot onderzoeksrapport en van beleidsstuk tot Checkpointartikel. Deze publicaties gaan over het veteranenbeleid en de uitvoering daarvan, de gezondheid en het welzijn van onze veteranen en/of de maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen. Sommige publicaties gaan over veteranen in het algemeen, anderen belichten specifieke missies.

Via de algemene zoekmachine kunt u met een trefwoord zoeken in alle publicaties op deze website. U kunt door op een van onderstaande categorieën te klikken op thema sorteren, namelijk beleid en uitvoering, gezondheid en welzijn, maatschappelijke erkenning en waardering of missies.

Alle publicaties zien?

Volg de onderstaande link om alle publicaties in één overzicht te bekijken.

Beleid en uitvoering

Sinds 1990 kent Nederland officieel veteranenbeleid, met als centrale doelstellingen het uitdragen en vergroten van maatschappelijke erkenning voor veteranen en het zorgdragen voor veteranen en hun relaties die negatieve gevolgen hebben ondervonden van de oorlogs- of uitzendervaringen.


Beleid en uitvoering
English

English

Relevant information about the Veterans' Institute, veterans and policy.


Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Er wordt regelmatig gepeild hoe het met de gezondheid van veteranen gesteld is en hoe de veteranenzorg hier verder op in kan spelen. Deze onderzoeken vertalen zich in beleidsstukken.


Maatschappelijke erkenning en waardering

Maatschappelijke erkenning en waardering

Zowel onder de Nederlandse bevolking als onder veteranen wordt regelmatig gepeild in hoeverre erkenning en waardering voor veteranen leeft en ervaren wordt.


Missies

Missies

Op deze pagina vindt u wetenschappelijke publicaties, beleidsstukken, Checkpointedities en -artikelen die specifiek gaan over één bepaalde missie, van de Tweede Wereldoorlog tot de meest recente missies.