1 juli 2016
Home Nieuws Nieuwe directeur Veteraneninstituut kolonel Ludy de Vos

Nieuwe directeur Veteraneninstituut kolonel Ludy de Vos

Kolonel der Jagers Ludy de Vos is de nieuwe directeur van het Veteraneninstituut (Vi). De Vos werkt sinds 1987 bij Defensie in verschillende operationele- en beleidsfuncties. In zijn carrière werd hij twee keer uitgezonden namelijk naar Bosnië en Afghanistan. In zijn laatste functie was hij veiligheidsanalist voor Centrum voor Strategische Studies in Den Haag.

De nieuwe directeur reageert verheugd op zijn nieuwe baan: “Dit werk voelt als een warm bad, ik heb er ongelooflijk veel zin in. Ook om alles wat ik al die jaren heb meegemaakt in te zetten om het prachtige werk van mijn voorganger, Frank Marcus, maar waar ook alle instellingen in Doorn een steentje aan hebben bijgedragen, voort te zetten. Het Veteranenbesluit is pas in 2014 effectief geworden, maar anderhalf jaar later is al zoveel bereikt. Ik vind het een voorrecht dat ik dat samen met anderen verder mag gaan uitbouwen.”

Frank Marcus die 7 jaar directeur was van het Veteraneninstituut heeft afgelopen zaterdag tijdens de Nederlandse Veteranendag afscheid genomen. Marcus gaat genieten van zijn pensioen.

Lees meer over de nieuwe directeur in de nieuwe Checkpoint.