1 september 2016
Home Nieuws Nieuwe coördinator Geestelijke Verzorging Vi stelt zich voor

Nieuwe coördinator Geestelijke Verzorging Vi stelt zich voor

Mijn naam is Jan Tom Schneider, 55 jaar. Tot 1 september jl. werkte ik als geestelijk verzorger bij de Koninklijke Luchtmacht. Sinds 1 september jl. ben ik geplaatst bij het Veteraneninstituut als coördinator Geestelijke Verzorging. Sindsdien zijn veteranen ook míjn missie!

Het Veteraneninstituut is inmiddels al een vertrouwde plek voor mij. Met de KLu komen we op de donderdag voor Pasen samen om te luisteren naar het verslag van de militair die individueel uitgezonden is. Deze dag maakt altijd een diepe indruk op me, maar de sfeer in Doorn nodigt uit tot een zinvolle ontmoeting en uitwisseling.

Ik zie er naar uit om mijn resterende jaren bij Defensie als coördinator Geestelijke Verzorging door te brengen. Ik zie het dan ook als een grote eer, na 10 jaar werken bij de Koninklijke Marine en 16 jaar bij de Koninklijke Luchtmacht.

Voor een dominee is Defensie een speciale werkomgeving. Er zijn altijd wel aanknopingspunten voor een gesprek en men vertelt echt graag zijn of haar verhaal.

Wij als geestelijk verzorgers zijn, verspreid over het hele land, beschikbaar voor de veteraan (of partner) voor een bezoek, een toespraak bij een bijzondere gelegenheid, of natuurlijk om een luisterend oor te bieden. Een voorrecht voor ons, maar zeker ook voor mezelf, om dit werk te mogen doen.

Graag tot ziens!

Dominee Jan Tom Schneider