10 november 2019
Home Nieuws NAVO-bundel over veteranen en hun terugkeer naar de samenleving

NAVO-bundel over veteranen en hun terugkeer naar de samenleving

Met bijdragen van het Kennis- en Onderzoekscentrum van het Veteraneninstituut.

Onlangs gepubliceerd, Military veteran reintegration. Een werkgroep van de NAVO, waarin voor het eerst ook onderzoekers van het Veteraneninstituut deelnamen, deed onderzoek naar veteranen die de dienst hebben verlaten en hun terugkeer naar een plek in de samenleving.

Aan het boek werkte een internationaal team van experts mee, onder wie Martin Elands (Hoofd Kennis- en Onderzoekscentrum) en Jacco Duel (Sr. wetenschappelijk medewerker). Door het gebruik van praktijkvoorbeelden is gekeken naar de belangrijkste aspecten van een militaire transitie: welke factoren werken beperkend of juist bevorderend en via welke stappen kom je tot het beste resultaat? De NAVO streeft naar goede zorg voor militairen die de dienst verlaten, deze bundelĀ  is een verzameling van kennis over hoe je dat als organisatie het beste kunt doen.

Het Kennis- en Onderzoekscentrum (KOC) van het Veteraneninstituut verzamelt, bewerkt en verspreidt (wetenschappelijke) kennis en informatie over veteranen. Ook stimuleert en verricht het onderzoek dat betrekking heeft op de zorg voor en maatschappelijke erkenning van veteranen. Er wordt onder andere onderzoek gedaan naar opvattingen, wensen en behoeften van veteranen.