29 mei 2020
Home Nieuws Nationale Taptoe 2020 geannuleerd

Nationale Taptoe 2020 geannuleerd

Het evenement is afgelast vanwege Covid-19.

De 66ste editie van de Nationale Taptoe, die van 25 t/m 27 september 2020 in Rotterdam Ahoy zou worden georganiseerd, is als gevolg van de beperkende maatregelen rondom het  COVID-19 virus geannuleerd.

De Nationale Taptoe valt in de categorie “massale evenementen met een landelijke uitstraling”. De Rijksoverheid heeft deze verboden tot 1 september 2020. De verwachting is dat voor deze evenementen ook na 1 september, gelet op het besmettingsgevaar, zeker nog beperkende maatregelen zullen gelden.  Op grond daarvan en om deelnemers en publiek niet onnodig bloot te stellen aan mogelijke besmettingsrisico’s, acht het Ministerie van Defensie, als primair opdrachtgever van de Nationale Taptoe, het onwenselijk om dit evenement dit jaar te laten plaatsvinden en heeft zij besloten daarvoor geen militaire orkesten beschikbaar te stellen.  De Stichting Nationale Taptoe begrijpt en ondersteunt deze stellingname van het Ministerie van Defensie volledig en ten gevolge hiervan heeft de Stichting, als uitvoerend organisator, het besluit moeten nemen de Nationale Taptoe 2020 te annuleren.

De Stichting Nationale Taptoe hoopt vurig dat er volgend jaar weer een geweldige Nationale Taptoe kan worden georganiseerd.  De voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels gestart. De Nationale Taptoe 2021 zal gehouden worden van 1 t/m 3 oktober 2021 in Rotterdam Ahoy.

Voor meer informatie:
Secretariaat Nationale Taptoe
info@nationaletaptoe.nl
073-6882337