Home Meest gestelde vragen over de digitale Checkpoint

Meest gestelde vragen over de digitale Checkpoint

Lees hieronder het antwoord op de meest gestelde vragen over de digitale Checkpoint.

Werkt de iPad-app ook op mijn iMac/Mac Mini?

De app is gemaakt voor de iPad en iPhone (besturingssysteem iOS) en niet voor de iMac of de Mac Mini (besturingssysteem OS X). Het werkt dus niet op de iMac en de Mac Mini. Er zijn echter iPad-simulators, computerprogramma’s waarmee u op uw iMac een iPad op uw scherm te zien krijgt. Op die ‘virtuele’ iPad zou u dan de app kunnen installeren. Het is echter handiger als u de browser-/PC-versie gebruikt. Elke maand staat op de voorpagina van deze website een link naar de laatste editie. U hoeft hiervoor geen app te installeren; Checkpoint leest u gewoon in uw webbrowser zoals Chrome, Firefox, Safari of Internet Explorer.

Voor welke besturingssystemen is de digitale Checkpoint geschikt?

De app is geschikt voor de besturingssystemen iOS (iPad, iPhone) en Android. Verder is er een PC-app die werkt onder webbrowsers die Flash ondersteunen.

Waar kan ik de Checkpoint-app voor op mijn tablet downloaden?

Bent u geïnteresseerd in de digitale versie van de Checkpoint, dan kun u voor Apple terecht in de Applestore of in de Playstore van Google.

Wat is het verschil tussen de papieren en de digitale Checkpoint?

Qua inhoud zijn de papieren Checkpoint en de digitale Checkpoint gelijk, maar de digitale Checkpoint biedt multimediale extraatjes, zoals filmpjes en geluidsfragmenten. Ook kunt u links aanklikken.

Ik wil de papieren Checkpoint opzeggen. Waar kan ik dat doen?

Als u op deze link klikt, kunt u de papieren Checkpoint opzeggen.

Hoe log ik in?

Voortaan logt u in met uw veteranenpas- of peoplesoftnummer als inlognaam en als wachtwoord Checkpoint (met hoofdletter!). Mocht dit niet lukken, meld dit dan door een mailtje te sturen naar info@veteraneninstituut.nl.

Hoe kom ik aan treinkaartjes als ik geen papieren Checkpoint meer ontvang?

Die kunt u via e-mail aanvragen. Stuur een e-mail naar info@veteraneninstituut.nl met uw vraag en contactgegevens.