23 maart 2020
Home Nieuws Maatregelen coronavirus – Update 23 maart 2020

Maatregelen coronavirus

Bijeenkomsten afgelast, aangepaste afspraken Veteranenloket.

Update 23 maart 2020 – In Nederland zijn maatregelen afgekondigd omtrent het coronavirus. Lees hier wat dit betekent voor de dienstverlening van het Veteraneninstituut en het Veteranenloket.

 

 • In verband met het coronavirus, werken onze medewerkers, zoveel als mogelijk thuis. Als u belt naar het Veteraneninstituut, kan het iets langer duren voordat de telefoon wordt opgenomen. Blijf aan de lijn, dan wordt uw oproep beantwoord! U kunt ook een mailbericht sturen aan info@veteraneninstituut.nl. Uw bericht wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.
 • De medewerkers van het Veteranenloket werken ook vanuit huis, waardoor het iets langer kan duren voordat de telefoon wordt opgenomen. Blijf aan de lijn, dan wordt uw oproep beantwoord! Wilt u zich aanmelden voor de Nederlandse Veteranendag of wilt u treinkaarten aanvragen, dit kan ook via Mijn Vi. Heeft u een vraag om informatie, stuur dan een mailbericht aan info@veteranenloket.nl.
  Heeft u een hulpvraag? Bel ons op. We komen aan de lijn.  Na het contact met het Veteranenloket zal een zorgcoördinator of maatschappelijk werker van het LZV telefonisch contact met u opnemen en met u in gesprek met gaan. Voorlopig zullen alle (hulpverlenende) gesprekken telefonisch worden gevoerd. Maar daarmee kunnen we u al wel helpen! Alleen in geval van crisis is een huisbezoek mogelijk. Zodra de richtlijnen van de overheid i.v.m. Corona virus versoepelen, kunnen we weer bij u thuis langs komen.
 • Het Veteranenloket, de Basis, VBMW, APG/zorgcoördinatie, nuldelijns ondersteuning en LZV hebben gezamenlijk besloten maatregelen te nemen voor gespecialiseerd maatschappelijk werk, zorgcoördinatie en nuldelijns ondersteuning. Bekijk hier de nu geldende richtlijnen.
 • Alle Veteraan in de Klas gastlessen zijn tot 11 mei geannuleerd. Voor vragen neem contact op met educatie@veteraneninstituut.nl.
 • De thuisfrontontmoetingsdag van 4 april 2020 is geannuleerd. De volgende thuisfrontdag vindt plaats op zaterdag 3 oktober 2020. Voor vragen neem contact op met thuisfront@veteraneninstituut.nl.
 • De Invictus Games 2020 zijn uitgesteld en vinden niet plaats 9-16 mei 2020. Veteranen die tickets hebben besteld krijgen zo snel mogelijk hun geld terug.
 • De Bevrijdingsfestivals op 5 mei 2020 zijn afgelast. Bij de Nationale Herdenking op de Dam zal geen publiek aanwezig zijn.
 • Zodra wij meer informatie hebben over het wel of niet doorgaan van alle herdenkingen en evenementen vanaf juni  zullen we dit zo snel mogelijk communiceren.
 • Het Veteraneninstituut is gevestigd in het pand de Basis, te Doorn.  Alle externe bijeenkomsten op deze locatie zijn afgelast en het pand is tot 6 april 2020 niet toegankelijk voor bezoekers.

Bent u veteraan en heeft u tijdens deze periode behoefte aan hulp (bijvoorbeeld boodschappen) of een gesprek? Voor extra hulp zoals boodschappen zijn er lokaal en regionaal verschillende mensen die online hun hulp aanbieden.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus? Op de website van het RIVM is alle informatie te vinden.