1 april 2020
Home Nieuws Maatregelen coronavirus

Maatregelen coronavirus

Gevolgen voor de dienstverlening van het Veteraneninstituut en het Veteranenloket.

Update 1 april 2020 – In Nederland zijn maatregelen afgekondigd omtrent het coronavirus. Lees hier wat dit betekent voor de dienstverlening van het Veteraneninstituut en het Veteranenloket.

Maatregelen tot 28 april 2020

  • Onze medewerkers werken zoveel als mogelijk thuis. Als u belt naar het Veteraneninstituut, kan het iets langer duren voordat de telefoon wordt opgenomen. Blijf aan de lijn, dan wordt uw oproep beantwoord! U kunt ook een mailbericht sturen aan info@veteraneninstituut.nl. Uw bericht wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.
  • De medewerkers van het Veteranenloket werken ook vanuit huis, waardoor het iets langer kan duren voordat de telefoon wordt opgenomen. Heeft u een vraag om informatie, stuur dan een e-mailbericht naar info@veteranenloket.nl. Heeft u een hulpvraag? Bel ons op. We komen aan de lijn.  Na het contact met het Veteranenloket zal een zorgcoördinator of maatschappelijk werker van het LZV telefonisch contact met u opnemen en met u in gesprek gaan. Voorlopig zullen alle (hulpverlenende) gesprekken telefonisch worden gevoerd. Maar daarmee kunnen we u al wel helpen! Alleen in geval van crisis is een huisbezoek mogelijk. Zodra de richtlijnen van de overheid i.v.m. Corona virus versoepelen, kunnen we weer bij u thuis langs komen.
  • Het Veteranenloket, de Basis, VBMW, APG/zorgcoördinatie, nuldelijns ondersteuning en LZV hebben gezamenlijk besloten maatregelen te nemen voor gespecialiseerd maatschappelijk werk, zorgcoördinatie en nuldelijns ondersteuning. Bekijk hier de nu geldende richtlijnen.
  • Behoefte aan een praatje? De geestelijk verzorgers van het Veteraneninstituut zijn online beschikbaar voor veteranen en thuisfronters. Klik hier voor meer informatie.
  • Alle Veteraan in de Klas gastlessen zijn voor dit schooljaar geannuleerd. Voor vragen neem contact op met educatie@veteraneninstituut.nl.
  • De Invictus Games 2020 zijn uitgesteld. Veteranen die tickets hebben besteld krijgen zo snel mogelijk hun geld terug.
  • De Bevrijdingsfestivals op 5 mei 2020 zijn afgelast. Bij de Nationale Herdenking op de Dam zal geen publiek aanwezig zijn.
  • Het Veteraneninstituut is gevestigd in het pand de Basis, te Doorn.  Alle externe bijeenkomsten op deze locatie zijn afgelast en het pand is niet toegankelijk voor bezoekers.

Hulp mogelijkheden

Bent u veteraan en heeft u tijdens deze periode behoefte aan hulp of een gesprek? Voor extra hulp, zoals het doen van bijvoorbeeld boodschappen, zijn er lokaal en regionaal verschillende mensen die online hun hulp aanbieden.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus? Op de website van het RIVM is alle informatie te vinden.