31 januari 2019
Home Nieuws Kookwedstrijd voor scholieren

Kookwedstrijd voor scholieren

Maak kans op mooie prijzen!

Dit jaar organiseert het Nationaal Comité Veteranendag voor de vijfde keer een wedstrijd voor scholieren; een kookwedstrijd. Hieronder vind je alle informatie over de opzet, deadline, voorwaarden en natuurlijk de te winnen prijzen. Aanmelden kan via kookwedstrijd@veteranendag.nl.

Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert samen met educatieve programma Veteraan in de Klas van het Veteraneninstituut een kookwedstrijd voor scholieren. De opdracht is een recept te bedenken voor een ‘come back meal’. Een speciale welkomstmaaltijd om te vieren dat de veteraan terugkomt van missie. De top tien aan recepten wordt in het voorjaar 2019 daadwerkelijk gekookt voor een groep veteranen die het winnende gerecht kiezen.

Maak kans op mooie prijzen!

Als onderdeel van de wedstrijd krijgt een klas een gastles van een veteraan en alle inzendingen maken met de klas kans op mooie prijzen. Zoals een vlucht in een oude Dakota, een VIP-behandeling tijdens Veteranendag en een ontmoeting met koning Willem-Alexander!

Praktische zaken en voorwaarden

  • Deelnemende klassen zijn bovenbouw PO (groep 7 en 8) of onderbouw VO (eerste- of tweede klas).
  • Aanmelden voor de gastles kan tot en met 25 maart 2019.
  • De deadline voor het insturen van recepten is 1 april 2019.
  • De klas is op 29 juni 2019 beschikbaar om naar Den Haag te komen.
  • De recepten kunnen worden gebundeld en gemaild worden naar Wouter Lemm via kookwedstrijd@veteranendag.nl.

Meld je aan via kookwedstrijd@veteranendag.nl

Wil je met je klas meedoen aan de kookwedstrijd? Of heb je vragen over de wedstrijd? Neem contact op met Wouter Lemm via kookwedstrijd@veteranendag.nl.

Achtergrond wedstrijd

Het Nationaal Comité Veteranendag werkt aan meer maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen. Daarvoor wordt jaarlijks de Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag en voert het Veteraneninstituut het educatieve programma ‘Veteraan in de Klas’ uit. Daarbinnen maken bijna 300 veteranen­docenten met hun persoonlijke verhaal voor de klas thema’s zoals oorlog, vrede en democratie bespreekbaar voor de kinderen.