19 juni 2019
Home Nieuws Koningin Máxima heropent Centraal Militair Hospitaal

Koningin Máxima heropent Centraal Militair Hospitaal

Koningin Máxima verrichtte vanochtend de heropening van het Centraal Militair Hospitaal (CMH) in Utrecht. Na een verbouwing van bijna 3 jaar is het ziekenhuis weer helemaal up-to-date. Tijdens de verbouwing bleef het ziekenhuis gewoon open.

Bron: Ministerie van Defensie

Het gebouw is gastvrijer gemaakt voor de militaire patiënt en zijn of haar thuisfront. Het ziekenhuis is uitgebreid met 1600 m2 vloeroppervlakte en techniek, privacy en comfort zijn verbeterd.

Het CMH is gespecialiseerd in de specifieke gezondheidsproblemen die bij militairen voorkomen. Militairen die in het ziekenhuis terechtkomen, worden niet alleen behandeld voor wat ze hebben. Alles is erop gericht dat de patiënt na de behandeling weer in staat is het fysiek en mentaal zware beroep van militair uit te voeren. “Wat de samenleving van hen vraagt is uniek. Als het erop aankomt, dan zorgen zij voor ons allemaal”, benadrukte minister Ank Bijleveld-Schouten tijdens de opening.

Bij een ongeval waar ook ter wereld worden militairen zo snel mogelijk overgebracht naar het CMH. Alle expertise bevindt zich hier onder een dak; van een gaatje in een kies tot een gespecialiseerde PTSS-behandeling na traumatische ervaringen.