19 maart 2020
Home Nieuws Invictus Games 2020 uitgesteld

Invictus Games 2020 uitgesteld

Door de pandemie van het coronavirus kan het event niet plaatsvinden van 9-16 mei 2020.

Bron: Invictus Games Den Haag 2020

In het licht van de pandemie van Coronavirus COVID-19 moet het bestuur van de Invictus Games Den Haag 2020, samen met de Invictus Games Foundation, concluderen dat de organisatie van de Invictus Games Den Haag 2020 niet meer kan plaatsvinden zoals gepland van 9 tot 16 mei 2020. De organisatoren onderzoeken opties om het sportevenement opnieuw in te plannen in de periode van mei of juni 2021. De organisatoren onderzoeken opties om de Invictus Games opnieuw in te plannen in de periode van mei of juni 2021. Dit is afhankelijk van de belangrijkste beschikbare faciliteiten en middelen.

Het besluit is genomen in nauw overleg met de teams van de deelnemende landen en in samenwerking met lokale en nationale autoriteiten. Doelstelling is de impact van de pandemie op alle betrokken partijen aan de Invictus Games te beperken.

Het besluit werd ook genomen met betrekking tot de verwachte belasting van medisch personeel en de infrastructuur die nodig is om deze Covid-19 pandemie het hoofd te bieden. De organisatie wil de enorme uitdaging die er nu in Nederland  ligt, niet vergroten door een internationaal en potentieel kwetsbaar publiek samen te brengen in Den Haag.

Organisatie onmogelijk geworden
Alle partijen die betrokken zijn bij het organiseren van de Invictus Games Den Haag 2020, inclusief de deelnemers en hun dierbaren, de vrijwilligers, de organisatoren, partners, sponsoren en leveranciers, worden allemaal geconfronteerd met de huidige impact van de pandemie. Hierdoor is de organisatie van de Invictus Games Den Haag 2020 onmogelijk geworden.

De deelnemers uit de 20 betrokken landen hebben zich allen heel grondig voorbereid op deze Invictus Games als onderdeel van hun herstelproces. De veiligheid en het welzijn van deze gewonde en of zieke militairen en hun vrienden en familie staat echter voorop.

Tickets
De huidige situatie is complex en evolueert snel. Er wordt nu samengewerkt met de teams, partners en leveranciers met het oog op het opleveren van succesvolle Invictus Games in 2021. Tickets zullen worden terugbetaald en de kaarthouders zullen binnen afzienbare tijd worden geïnformeerd.