Home » Nieuws » Interviewproject geeft bijzondere inkijk in de levens van Bronbeekbewoners 15 september 2017

In november 2016 startte het Veteraneninstituut in samenwerking met Koninklijk tehuis voor Oud-militairen en Museum Bronbeek een nieuw interviewproject, genaamd VIP-Bronbeek (Veteranen Interviewproject Bronbeek). Het interviewproject op Bronbeek is inmiddels afgerond.

Er zijn 26 Bronbeekbewoners geïnterviewd, die samen een gemiddelde leeftijd hebben van 85 jaar! De oudste bewoner die we hebben geïnterviewd is 96 en de ‘jongste’ 74 jaar. Deze bijzondere groep veteranen heeft ons een inkijkje gegeven in hoe het is om op Bronbeek te wonen en te leven. De bewoners hebben niet alleen gesproken over hun dagelijks leven, maar ook over hun uitzendervaringen. De uitzendingen variëren van de Tweede Wereldoorlog, voormalig Nederlands-Indië, Korea en Nieuw-Guinea, maar een aantal bewoners hebben ook meer recent in Libanon gediend.

De interviews worden opgenomen in de Interviewcollectie Nederlandse Veteranen (ICNV) en zullen te zijner tijd via de Vi-website te beluisteren zijn. Verder staat er voor 2018 nog een mooie samenwerking op de planning tussen het Vi en Bronbeek, waar we binnenkort meer over kunnen vertellen!

In ruim 1200 interviews geeft de collectie inzicht in de beleving, sociale verhoudingen en dagelijkse praktijk van een militair voor, tijdens en na een militaire missie of operatie.