Home » Nieuws » Inloophuis Arnhem ontvangt ‘klusbus’ van het Veteraneninstituut 10 april 2018

Dinsdag 10 april heeft Patrick Waijer, bestuurslid van Veteraneninloophuis Arnhem, de sleutels van een Ford Transit-bus ontvangen uit handen van Kolonel Ludy de Vos, directeur van het Veteraneninstituut. Deze bus gaat het inloophuis inzetten om veteranen te helpen. 

De bus van het Veteraneninstituut was afgeschreven, maar nog in prima staat. Daarom werd er een prijsvraag werd uitgeschreven om de bus een derde leven te geven. Uit de achttien inzendingen sprong de motivatie van het Veteraneninloophuis Arnhem e.o. er tussen uit.

Inboedel

“Wij rijden het hele land door om inboedel op te halen voor veteranen die om wat voor reden dan ook een nieuwe start in hun leven gaan of moeten maken”, zo zet bestuurslid Inge van Honk de motivatie van het inloophuis uiteen. “Ook halen we met enige regelmaat eten op dat we krijgen van supermarkten. Dit gebruiken we voor ons inloophuis en wat we daarvan over hebben, verspreiden we ook weer onder veteranen die het niet breed hebben.”

Iedere dag op pad

Van Honk geeft aan dat de vrijwilligers van het inloophuis vrijwel iedere dag op pad zijn voor veteranen. “Dit doen ze nu met hun eigen auto en soms moeten ze diverse malen op en neer rijden. Een bus waar we veel in kwijt kunnen is dus de ideale oplossing voor ons.”