9 december 2019
Home Nieuws Ik heb…een hondenbaan

Ik heb...een hondenbaan

Honden zijn onmisbaar voor Defensie en veteranen

Tekst: Eline Lubberts / Fotografie: Natasja Noordervliet

De band tussen honden en baasje is intens en bijzonder.

checkpoint-honden-veteranen-defensie

Barry & Kyta

Barry is begeleider van explosievenspeurhond Kyta (5):

‘Het allerbelangrijkste is de klik tussen hond en begeleider. Een voorwaarde voor succes is dat er wederzijds vertrouwen is. En dat zat bij Kyta en mij direct goed. Ik was direct gecharmeerd van het enthousiasme waarmee ze aan het werk ging.’

checkpoint-honden-veteranen-defensie

Anne & Laika

Anne is begeleider van bewakingshond Laika (12):

‘Laika is een felle en sociale hond. Bovendien is ze erg vrolijk. Ik ben echt dol op haar. Je brengt zoveel tijd door met elkaar, dat zorgt voor een bijzondere band. Laika wil altijd voor me werken, dat is speciaal om te ervaren.’

checkpoint-hulphond-veteranen

Stefan & Wim

Veteraan Stefan en hulphond Wim (5):

‘Vanaf het moment dat ik wist dat ik Wim zou krijgen, was ik blij. Het had een jaar geduurd tussen aanvraag en plaatsing. Gelukkig klikte het direct. Dankzij Wim gaat het beter met me. Hij is er echt voor mij.’

Meer lezen?

Log in en lees deze editie in zijn geheel digitaal.

Lees Checkpoint digitaal