15 januari 2020
Home Nieuws Ik ben…veranderd

Ik ben...veranderd

Veranderen hoort bij het leven.

Tekst: Eline Lubberts / Fotografie: Gerard Wessel

Veranderen hoort bij het leven. Veteranen weten dat misschien wel beter dan wie dan ook.

veteraan-erwin-vreeman

Erwin Vreeman (47)
Nu illustrator, was sergeant verbindingsdienst satellietcommunicatie
Sarajevo 1998

‘Toen in 2001 de rek eruit was, ging ik aan de slag in de burgermaatschappij. Maar na twee weken sloeg de twijfel al toe, ik had het niet naar mijn zin en miste Defensie enorm. Ik besefte hoe geweldig ik het had gehad.’

 

 

veteraan-dave-poel

Dave van der Poel (44)
Instructeur netwerkbeheer
Kosovo 1999

‘Het was mijn vriendin die mij de ogen opende: je moet doen waar je hart ligt. En zo was ik na enkele maanden weer terug in het groene pak. Ik was welkom en het voelde als thuiskomen. Ik heb nog geen seconde spijt of twijfel gevoeld.’

veteraan-koen-brinkgreve

Koen Brinkgreve (34)
Kapitein JISTARC
Afghanistan (2006) en Mali (2015 en 2018)

‘Na mijn tweede uitzending zag ik in dat ik ongelukkig was als ik zonder mijn maten en zonder missie was. Ik dook naar binnen en maakte kennis met diverse spirituele disciplines. In 2018 ging ik weer naar Mali. Met mijn lange haar, yoga en meditatie viel ik iets uit de toon. Maar toch stonden professionaliteit en broederschap voorop. Ik ontspande en had met humor en passie weer een geweldige tijd.’

 

Meer lezen?

Log in en lees deze editie in zijn geheel digitaal.

Lees Checkpoint digitaal