Home » Nieuws » Gratis voorpremière ‘Bankier van het Verzet’ voor veteranen! 31 januari 2018

Op woensdag 7 maart om 18.30 uur vindt een exclusieve voorpremière in bioscoop Cinemec in Ede plaats voor houders van de veteranenpas. Zij kunnen dan gratis kijken naar de spannende oorlogsfilm ‘Bankier van het Verzet’ die op 8 maart in première gaat in de Nederlandse bioscopen.

De film speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) wordt gevraagd of hij zich voor het verzet wil inzetten. Samen met zijn broer Gijs van Hall (Jacob Derwig) bedenkt hij een riskante constructie om het verzet te financieren. Omdat er steeds meer geld nodig is, plegen de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis. Tegelijkertijd worden de risico’s steeds groter; zeker als de Duitse bezetters en hun stroman Rost van Tonningen (Pierre Bokma) lucht krijgen van de geheime operatie. Bankier van het verzet is het bloedstollende, maar waargebeurde verhaal van Nederlands grootste verzetsheld, die door toedoen van kleinzielige naoorlogse Nederlandse bankiers lange tijd doodgezwegen is.

De film wordt aangeboden door Dutch FilmWorks.

Programma op woensdag 7 maart

Cinemec Ede (Laan der Verenigde Naties 150 in Ede)

  • 18.30 uur: ontvangst met eerste kopje koffie of thee gratis
  • 19.00 uur: vertoning film Bankier van het verzet
  • 21.00 uur: einde filmvertoning

Houders van de veteranenpas (eventueel met partner of begeleider) hebben gratis toegang tot deze speciale filmpremière. De capaciteit is beperkt en er wordt geselecteerd op volgorde van binnenkomst van aanmeldingen. Cinemec in Ede is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Eventuele reiskosten en extra consumpties zijn voor eigen rekening.

Vraag je kaartjes aan!

Alle vrijkaarten zijn vergeven!

Bekijk de trailer