Home » Nieuws » Gezocht: veteranen voor fotografieproject! 25 oktober 2018

Ben jij veteraan en vind je het leuk om aan een fotografieproject mee te werken? Dan is Francis, student van de kunstacademie Artez, opzoek naar jou!

Ik zal mezelf eerst even kort voorstellen: Ik ben Francis, 23 jaar en studeer Creative Writing aan de kunstacademie Artez in Arnhem. Als derdejaars moeten wij met de klas een jaarproject realiseren dat zal resulteren in een eindexpositie. Individueel geeft elke student hier zijn eigen invulling aan. Mijn invulling bracht mij bij het Veteraneninstituut, bij jullie.

Ik ben bezig met het fenomeen camouflage, en dan specifiek in het gebruik bij militairen en hun kleding. Een groot deel van mijn project is onderzoek doen, maar ik zou graag toewerken naar een portretserie voor de eindexpositie.

Details van het project

De focus van de serie ligt op de wisselwerking tussen camouflagekleding en de thuishaven. Dit wil ik vastleggen door van veteranen individueel één portretfoto te maken, waarin ik het ‘thuiskomen/ thuis zijn’ verwerk als gedragen camouflage. Niet het traditionele camouflagepatroon van uniformen, maar het patroon van een stof die thuis symboliseert (bijvoorbeeld: dekbedovertrek, tafelkleed, favoriete kussensloop, theedoek etc.) Om een beeld te geven, heb ik een voorbeeldfoto van een vriend van mij gemaakt. Zijn gezicht is gecamoufleerd met het patroon van een tafelkleed. Dit is hoe het in mijn kunstacademische brein vorm heeft gekregen..

Mijn grote (wellicht niet dagelijkse) gedurfde vraag is, wilt u voor mijn lens verschijnen?

  • Veteranen van elk regiment, leeftijd, missie etc.
  • Eén portretfoto in ‘thuiscamouflage’ à stof van een object van thuis
  • Het is voor een kleinschalige eindexpositie, waar u uiteraard welkom bent!
  • Bij interesse in de foto, druk ik die graag vaker af en krijgt u natuurlijk zelf gewoon mee.
  • Het fotograferen wil ik eerste helft van november laten plaatsvinden.
  • U hoeft niet op locatie te komen (kan wel). Ik kom naar een locatie die u uitkomt.
  • De foto’s worden niet ergens anders verspreidt en nooit zonder uw toestemming gebruikt.
  • De eindexpositie zal eind december (exacte datum moet nog worden bepaald) zijn in Arnhem.

Ik zou het ontzettend tof vinden als ik dit project kan gaan maken! Het lijkt me erg bijzonder om met jullie samen te werken. Ik hoop dat het jullie ook wat lijkt!

Neem voor vragen of bedenkingen vooral contact met me op. En als ik u mag portretteren hoor ik dat natuurlijk ook heel graag!

U kunt mij bereik op francis.dn@outlook.com.

Vriendelijke groetjes en wellicht tot ziens,

Francis Nagy, kunststudente Artez